≫ 

Zvezda u Pioniru demolirala Krku: Crveno-beli se revanširali Slovencima za poraz iz Novog Mesta!

Što nije uspeo Milan Tomić, pošlo je za rukom Draganu Šakoti

  • 86
Aba Liga, KK Crvena zvezda - FK Krka Foto: Aba-liga.com/Crvena zvezda mts

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Krku sa 101:77 (25:18, 25:29, 29:16, 22:14) u Pioniru u meču 14. kola ABA lige i revanširali se slovenačkom timu za poraz u Novom Mestu iz prvog dela sezone.

Meč je prelomljen u trećoj četvrtini kada je Zvezda stegla odbranu, posebno na spoljnim pozicijama. Krki je zbog druge nesportske lične greške, isključen Ivan Ramljak, koji je do treće deonice držao rezultatski svoj tim u igri.

Trojke Krke su po isključenju Ramljaka stale, pa je Zvezda odličnom realizacijom u napadu (26/37 za dva, 10/21 trojke) počela da povećava razliku i kažnjava "okrnjen napad" Slovenaca, koji su tokom čitavog meča dobro pogađali (16/25 za dva, 11/23 trojke), ali i izgubili mnogo više lopti: 18 (Zvezda 6).

Najefikasniji je kod pobednika bio Bili Beron sa 16 poena, po 13 su ubacili Boriša Simanić i Dejan Davidovac, dok je Branko Lazić postigao 12. Lorenco Braun je imao osam poena, ali i 11 asistencija. Na drugoj strani je Glen Kouzi ubacio 19 poena, a isključeni Ramljak 12, dok je Paolo Marineli imao 13 poena.

RED STAR Foto: MN press

Krenulo je blistavo, što po Bilija Berona, što po njegov tim. Amerikanac je prvo pogodio težak šut preko ruke sa poludistance, potom se podigao na trojku, da bi Boriša Simanić i Ognjen Kuzmić nastavili ono što je Bili započeo i napravili seriju 9:0 već posle dva i po minuta.

Krka je malo pomalo počela da se vraća u igru, pre svega zahvaljujući oružju kojim je tokom prvog poluvremena mučila Zvezdu - trojkama.

Muhamed Pašalić i Ivan Ramljak su pokrenuli taj "trend", priključio se i Glen Kouzi i Krka je na nešto manje od tri minuta pre kraja prve četvrtine prišla na 15:13.

Iako su pogađali u fantastičnim procentima, Slovenci su i gubili lopte, pa im je to u situacijama kada bi promašili poneki šut, bilo kao "Damoklov mač".

RED STAR Foto: MN press

Zvezda je takve greške uglavnom kažnjavala, pa je posle deset minuta vodila sedam razlike.

Druga četvrtina je pokazala da Krka nije imala samo trenutni šuterski nalet. Mada je Zvezda zahvaljujući iznuđenim faulovima i poenima sa linije penala stigla do +10 (32:22), tada je opet proradio Kouzi.

Kouzi je do četvrte trojke pogodio svaki šut spolja, u tim trenucima je sa dve uzastopne trojke za manje od minut primorao Dragana Šakotu da traži tajm-aut.

Dejan Davidovac je tada presekao seriju trojkom, pa onda i slobodnim bacanjima. Ponovo je Zvezda bila nadomak dvocifrenog plusa, ali ne zadugo.

RED STAR Foto: MN press

Krka je sve vreme igrom bila "tu" i strašnim zakucavanjem Ramljaka preko Nikole Jovanovića, a onda i trojkom Pašalića sa osam, devet metara sa zvukom sirene to je potvrdila i na poluvreme otišla sa samo -3.

Nekoliko dobrih odbrana na startu drugog dela je to promenilo. Simanić je posle promašenog zicera odlučio da zakuca, Lazić je poentirao uz faul u kontri, ali je onda Marvin Džons posterizovao Simanića.

Lorenco Braun je krađama odsekao spoljnu liniju Krke, pa je njegov tim ušao u seriju 10:2 i posle trojke Bilija Berona otišao na 60:49.

RED STAR Foto: MN press

Prednost je rasla sve dok u dva napada Ramljak nije sa četiri poena sveo razliku na deset poena i tada napravio kardinalnu grešku.

Faulirao je Branka Lazića, sudije su pregledale snimak i odlučile da je to nesportska lična greška. Pošto mu je bila druga, Ramljak je isključen, a Krka je ostala bez bitnog igrača.

Sa manje opcija u napadu, Krka je morala da se svede na Kouzija i Pašalića, koji su je držali do petnaestak razlike sve do kraja treće četvrtine.

U četvrtoj je razlika samo rasla i išla do nadomak trideset poena prednosti za srpski tim koji je počeo da pogađa sve što bi uputio ka košu rivala i rutinski priveo meč kraju. Zvezda sada ima skor od osam pobeda i šest poraza pa je na šestom mestu ABA lige.

Krka ima pet pobeda i devet poraza i drži osmo mesto regionalnog takmičenja. Crveno-beli naredni meč igraju desetog januara protiv Asvela u Evroligi kao gosti, dok im je naredni abaligaški izazov ekipa Mege, 13. januara od 17 sati.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Četvrta četvrtina:

RED STAR Foto: MN press

40. minut - Dobrić ubacuje jedno od dva slobodna bacanja, Jančar Jarc u poslednjim trenucima meča postiže prve poene i to uz faul - 101:77 za crveno-bele na kraju meča.

39. minut - Kevin Panter fauliran i siguran oba puta sa linije bacanja - 100:74 za Zvezdu posle pogotka Marinelija.

38. minut - Trojka Marinelija, pa polaganje Odža - 98:72.

37. minut - Lep prodor Jošila i flouter, pa onda i faul Pašalića nad Kevinom Panterom - 96:69 za Zvezdu.

36. minut - Pogodak Odža, Zvezda ide na 94:67.

bili beron Foto: Arena sport

35. minut - Džons lepo zakucava, isto čini i Davidovac na drugoj strani - 92:67.

34. minut - Trojka Davidovca, pa poeni Štimca sa linije bacanja, Zvezda sada već razbija Krku - 90:65.

33. minut - Trojka Pantera posle skoka Berona i asistencije Davidovca - 85:65 za Zvezdu, prvi put da crveno-beli imaju 20 razlike.

32. minut - Pogodak Marinelija sa boka, četvrta trojka Berona - 82:65 za Zvezdu.

31. minut - Promašaj Jošila za tri poena, ne koristi svoje napad ni Zvezda.

Treća četvrtina:

30. minut - Maestralna akcija koja je išla od Simanića do Berona, pa od Berona do Štimca i sve na niskom postu! Štimac na kraju zakucava, Krka promašuje dve trojke - 79:63 za Zvezdu na kraju treće deonice.

29. minut - Poeni Štimca i Simanića iz okreta, na drugoj strani Marineli polaže - 77:62.

28. minut - Simanić dobar sa poludistance (71:57). Petom trojkom Kouzi drži Krku u igri (71:60), a Lorenco Braun deli desetu asistenciju Štimcu za kucanje pod košem - 73:60.

27. minut - Beron istrčava iz bloka i promašuje trojku, Pašalić ne greši sa slobodnih bacanja, a lopta posle šuta Lorenca Brauna "igra po obruču" ali ulazi - 69:57 za srpski tim.

26. minut - Ramljak pogađa težak šut, pa krade loptu i dodaje Kouziju koji asistira Ivanu za nove poene  (65:55). Tada pravi faul na Branku Laziću, dobija nesportski faul. Ovo mu je bio drugi na meču, pa su ga aribtri posle pregledanog snima isključili! Zvezda vodi 67:55.

25. minut - Lep flouter Berona, Marineli oba puta precizan posle faula, a Lazić ubacuje trojku za Zvezdu - 65:51 za domaće.

24. minut - Dobra odbrana Zvezde se nastavlja, Beron to materijalizuje trojkom, Anzulović sada traži tajm-aut a crveno-beli vode 60:49.

23. minut - Blokiran Jošilo pod košem, Lorenco Braun krade novu loptu i pogađa uz kontakt u kontri - 57:49.

22. minut - Nova ukradena lopta i pogodak Lazića u kontri uz faul (55:47). Fantastično kucanje Marvina Džonsa, ali promašuje dodatno bacanje posle faula Simanića - 55:49.

21. minut - Simanić je promašio horog zicer, ali se posle dodavanja Lorenca Brauna ispravio zakucavanjem - 52:47 za Zvezdu.

Druga četvrtina:

20. minut - Brutalno kucanje Ramljaka, utrčao je kroz sredinu i posterizovao Jovanovića (47:42)! Jovanović pronalazi Davidovca pod košem, Dejan lagano postiže koš, a onda Kouzi uz mnogo kontakta biva fauliran (49:44). Do poluvremena je ostalo osam sekundi, Jagodić-Kuridža je već posle četiri dobio loptu pod košem ali posle faula bio tek polovičan sa linije bacanja (50:44), da bi Pašalić trojkom sa osam, devet metara završio poluvreme - 50:47 za Zvezdu.

19. minut - Ne pogađa Beron tešku trojku, nije je pogodio ni Marineli u kontri. Lepo je kružila lopta u napadu Zvezde i stigla do Jovanovića koji ju je zakucao u obruč - 47:40.

18. minut - Kouzi promašuje trojku, Davidovac na drugoj strani fauliran (45:36). Dva faula i četiri poena Džonsa - 45:40 za crveno-bele.

17. minut - Osam od jedanaest ima Krka trojke do sada! Balažič je dao novu posle pogotka uz faul Jagodić-Kuridže (39:36). Dobrić se vrlo brzo iskupio svojom trojkom, pa Jovanović ubacuje jedno bacanje posle faula - 43:36 vodi Zvezda.

16. minut - Veliki problemi za Zvezdu! Jošilo kreira sam sa pet metara, okreće se i šutira. Ne pogađa, ali dobija dva bacanja zbog faula Davidovca (36:30). Dobrić potom gubi loptu, Ramljak asistira Kouziju koji se odmah podiže na trojku - 36:33 za Zvezdu.

15. minut - Nova trojka Kouzija! Dve uzastopne, Krka veoma precizna spolja (32:28). Davidovac prekida Kouzijev nalet svojom trojkom, a onda Jagodić-Kuridža fauliran na utrčavanju pod košem Slovenaca - 36:28 za Zvezdu.

14. minut - Flouter Dobrića i prva dvocifrena prednost Zvezde 32:22! Kouzi odmah to smanjuje trojkom - 32:25 za Zvezdu. Panter je u međuvremenu ušao u seriju promašaja.

13. minut - Nesportski faul Ramljaka posle ukradene lopte Lorenca Brauna! Oba bacanja pogađa Amerikanac (29:22). Novi faul, ovog puta nad Davidovcem, Krka je izašla iz bonusa - 30:22.

12. minut - Prodor Pantera i flouter koji se uz malo nećkanja ipak spustio u obruč (27:20). Marineli u napadu Krke nije bio precizan, ali se potom precenio i Panter šutem iz trka - 27:22.

11. minut - Marineli naskače za dva, Krka ima šest izgubljenih lopti, ali kada dođu u situaciju za šut, njeni igrači pogađaju - 25:20 za Zvezdu.

Prva četvrtina:

10. minut - Trojka Simanića, pa trojka Ramljaka (23:18), na kraju Boriša završava četvrtinu sa stilom - zakucavanjem za 25:18 u korist crveno-belih.

9. minut - Au kakva finta i trojka Bilija Berona! Amerikanac vraća Zvezdi "prednost za disanje" (20:13), ali Jošilo lako prolazi do obruča - 20:15 za Zvezdu.

Aba Liga, KK Crvena zvezda - FK Krka Foto: Aba-liga.com/Crvena zvezda mts

8. minut - Nova trojka, ovog puta Kouzi (15:13), samo dva poena za Zvezdu. Pogađa i Lazić na obruču - 17:13.

7. minut - Kontra Lorenca Brauna i pogodak na drugi obruč (15:7), pa trojka Ramljaka - 15:10 za srpski tim.

6. minut - Ušla je u ritam Krka, pa Jošilo smanjuje prednost Zvezde sa poludistance (11:7), ali odgovara Kuzmić kucanjem iz reketa - 13:7.

5. minut - Branko Lazić lagano rešava kontru posle ukradene lopte Kuzmića - 11:5 za Zvezdu.

4. minut - Krka uzvraća serijom od pet poena - Kouzi polaže, pa onda Pašalić ubacuje trojku za 9:5.

3. minut - Serija Zvezde 9:0! Simanić zakucava, pa onda Kuzmić u reketu razgrće i poentira - 9:0 vode crveno-beli.

2. minut - Trojka Berona! Amerikanac pogađa drugi uzastopni šui, ovog puta spolja - 5:0 za domaći tim.

1. minut - Težak šut i pogodak Berona iz utrčavanja do linije za slobodna bacanja. Na drugoj strani zaustavljen Fifolt pod košem - 2:0 za Zvezdu.

Video: Lazić o prozivkama navijača: Nismo mi razmaženi košarkaši, ko radi taj i greši

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Orthodox

    6. januar 2020 | 19:05

    Bije Zvezdo glupe grobare,glupe grobare!!!

  • РЗ-ЦЗ

    6. januar 2020 | 18:54

    Кажу на данашњи дан ако некоме мислиш зло , зло има да ти се деси. Погледајте колико има шиптарских коментара до сада и шта мисле Звезди.

  • Bojan.

    6. januar 2020 | 18:41

    Sta se grobari raskokodakali,sledi vam gazenje i ove god sa 30razlike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA