≫ 

Partizanov čas košarke Đorđeviću, Teu i Markoviću: Crno-beli NBA partijom razbili Virtus u Areni!

Virtus nije mogao da uradi apsolutno ništa protiv ovako raspucanog Partizana

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana pobedili su Virtus sa 99:81, na startu grupe E i Top 16 faze Evrokupa, u Štark areni pred oko 17.000 svojih navijača.

Ključ pobede tima Andree Trinkijerija je bio strašan šut za tri poena (14/32) i jaka odbrana na spoljnim pozicijama, te sjajna druga četvrtina u kojoj je Partizan uspeo da se odlepi i kasnije samo odbija nalete rivala.

Najefikasniji je kod pobednika bio Kori Volden sa 23 poena i pet pogođenih trojki. Nemanja Gordić je ubacio 22 uz četiri asistencije, a Markus Pejdž je imao 19 poena. U timu Virtusa je Frenk Gejns postigao 21 poen, dok su po 14 imali Miloš Teodosić i Džulijan Gembl.

Prvo poluvreme prošlo je u nerealnim procentima šuta za tri Partizanovih igrača. U jednom trenutku su crno-beli imali 9/13, a kao na traci su pogađali Kori Volden, Markus Pejdž, Gordić... ko god je uhvatio loptu!

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

Kada se tome doda čvrsta odbrana na Teodosiću i spoljnim igračima Virtusa, dobije se sedam izgubljenih lopti tima Aleksandra Đorđevića i egal koji je njegov klub imao tek do kraja prve četvrtine.

Jedino je Frenk Gejns pogađao kod gostiju, koje je možda poremetila i atmosfera u Areni, gde je Đorđević dočekan transparentom i aplauzima, a Miloš Teodosić zvižducima.

Odlično je kao starter krenuo Novica Veličković. Dva elegantna okreta, jedan skok i brzo guranje lopte napred nagoveštavali su dinamičnu igru već od prvih napada.

I bilo je tako. Partizan je posle uvodnog vođstva pokazao i slabost na tranziciju Virtusa koji je serijom 7:0 stigao do prednosti 7:4.

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

Ekipe su se do sredine prve deonice smenjivale u vođstvu, sve dok nisu proradili Kori Volden i Ognjen Jaramaz. Jaramaz je tada prodao lepu fintu i pogodio stepbek trojku preko Tea, a Partizan je sa dva ova šuta uzastopno stvorio prvu opipljivu prednost 20:14 u sedmom minutu.

Od tog trenutka do kraja prvog dela je Gejns održavao Virtus, ali mu u drugoj deonici nije bilo spasa. Nemanja Gordić je bio neumoljiv sa linije penala, Markus Pejdž je počeo da "rešeta" spolja, a Partizan je vrlo brzo prebacio deset razlike.

Igra Virtusa je počela da se raspada, a pokazatelj odnosa prema igri je između ostalog bio i napad u kom je Rade Zagorac bacio er bol sa trojke. Pejdž je tada u letu pokupio loptu i u letu je vratio u obruč kao dvojku.

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

Gordić je u međuvremenu bacio strašan alej-up za Vila Mozlija, pa je Partizan sredinom drugog perioda vodio 41:30. Nastupila je dvominutna serija od čak 11:0 u korist crno-belih, koji su do poluvremena sa 62 poena potpuno razmontirali goste.

Drugo poluvreme je počelo totalno drugačije. Dva brza faula Partizanovih igrača, od kojih je nesportski dosuđen Zagorcu trasirala su put Virtusu do serije od devet poena.

Teodosić je trojkom spustio zaostatak na 62:51 pre nego je Andrea Trinkijeri video da je vrag odneo šalu i tražio tajm-aut. Posle kraćeg odmora su Zagorac i Volden dali po trojku i Partizan se još jednom odlepio na 70:53.

Odbrana Partizana je i u tim trenucima ostala čvrsta. Igrači Virtusa su promašili nekoliko šuteva pod košem, Mozli je posle ukradene lopte iznudio nesportsku Gejnsa i promašio dva bacanja, što je zatim uradio i Jaramaz.

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

Pejdž je bacanjima vratio +20, Gordić je dominirao u završnici treće četvrtine pa je njegovim poenima Partizan posle 30 minuta vodio 84:63.

Slično kao u trećem periodu, crno-beli su napravili nekoliko brzih faulova posle dve izgubljene lopte pa je Virtus na krilima Alesandra Pajole "skratio" prednost domaćih na -14.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Nije to mnogo pomoglo jer je Pejdž novom trojkom ponovo raspalio frustraciju igrača Virtusa. Na to se nadovezala ukradena lopta Gemblu i kucanje Gordića u kontri, a onda i nova trojka Voldena u 34. minutu

Partizan je njegovim kucanjem u kontri sledećeg napada otišao na maksimalnih +25 i meč je tada i definitivno bio rešen u korist crno-belih koji su preostalih šest minuta rutinski priveli kraju.

Crno-beli naredni meč u Evrokupu igraju protiv Trenta, 15. januara od 19 sati u Italiji. "Zagrevanje" za taj meč, crno-beli će imati u ABA ligi protiv Cedevita Olimpije sa kojom igraju već za tri dana u Beogradu.

Četvrta četvrtina:

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

40. minut - Teodosić zatvara poenterski ovaj meč dvojkom posle skoka u odbrani - Partizan pobeđuje 99:81.

39. minut - Gejns ubacuje svoj 21. poen, sjajno je odigrao, ali nije mogao ništa da uradi sam - 99:79.

38. minut - Volden povećava prednost posle nekoliko loših napada na obe strane - slobodna bacanja za 99:77.

37. minut - Dvojka Markosa Delije koji je ušao u igru po prvi put - 97:77.

36. minut - Novi koš Voldena, a onda i Hanterov pogodak sa poludistance - 97:75.

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

35. minut - Zakucavanje Voldena u kontri, pa utešna trojka Vimsa. Partizan je imao +25, a sda je 95:73.

34. minut - Kori Volden daje trojku! Opet Partizan beži i slama otpor Virtusa - 93:70 za domaće.

33. minut - Ukradena lopta Korija Voldena Džulijanu Gemblu, bacio se napred i dodao Gordiću koji zakucava - 89:70.

32. minut - Vims pokušava sa niskog posta i pogađa od table (84:70). Pejdž ostaje sam na trojci, čeono opet cepa mrežu i opet frustrira rivale koji ne vraćaju trojku preko Rosija - 87:70 za Partizan.

31. minut - Po izgubljena lopta za jedne i druge, pa pogodak Pajole uz faul Jankovića (84:66). Još jedna izgubljena lopta Partizana, pa još jednom Pajola dobija faul za samo 20 sekundi (84:68).

Treća četvrtina:

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

30. minut - Trojka Gordića koji igra odlično večeras (82:60). Novi pogodak Gordića, ali i Gembla na drugoj strani - 84:63 vode crno-beli posle 30 minuta.

29. minut - Hanter opet šutira bacanja i ne pogađa nijedno. Gordić precizan uz faul, Gejns daje trojku - 79:60 ua Partizan.

28. minut - Ukradena lopta Mozlija i nesportska Gejnsa! Probao je da preseče kontru i poslao Mozlija na liniju za slobodna bacanja. I on i Jaramaz su promašili po dva (ukupno timski samo 17/28). Uzvratio je na isti način i Vins Hanter. Tek Pejdž prekida ovaj niz od šest vezanih promašenih bacanja i ubacuje oba - 76:55 za Partizan.

27. minut - Dvojka Redinga, pa nesportski faul Rašona Tomasa i pogoci Hantera sa linije penala - 74:55 vodi Partizan.

26. minut - Dva promašena zicera Virtusa pod košem Partizana. Pejdž fauliran u prodoru - 72:53.

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

25. minut - Kori Volden pogađa trojku kada treba Partizanu, a onda i Zagorac! Slično kao  u prvoj četvrtini, crno-beli se trojkama vade iz neugodnih situacija - 70:53 vodi Trinkijerijeva ekipa.

24. minut - Precizan Zagorac, dobar i jak u duelu pod košem i Gembl - 64:53.

23. minut - Lep pas Teodosića za Vimsa, Jaramaz je promašio trojku, Teodosić ju je pogodio - serija Virtusa 9:0 posle trojke i 62:51 za Partizan.

22. minut - Istekao napad, previše se dvoumio Jaramaz, ali je onda odlično odbranio Teodosića. Promašio je potom flouter, a Janković zicer iz ofanzivnog skoka.

21. minut - Po promašaj na startu treće četvrtine na svakoj od strana. Birčević je uz jedan neprecizan šut imao i jedan faul, drugi je napravio Zagorac i sudije su procenile da je nesportski - 62:46 za Partizan.

Druga četvrtina:

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

20. minut - Reding koristi drugo od dva bacanja posle faula Kajla Vimsa (59:38), Gejns na drugoj strani uzvraća istom merom (59:39). Veličković igra na niskom postu, pa onda i Marković ide pod koš, pa se sada ređaju faulovi i slobodna bacanja - 62:42 na kraju prvog poluvremena za Partizan.

19. minut - Rosi precizan za Virtus, Janković u dresu crno-belih. Volden je umalo pogodio novu trojku - 58:38 za Partizan. Virtus do sada ima sedam izgubljenih lopti.

18. minut - Gejns lepo pogađa šut iz izlazne kretnje za tri (54:35). Janković posle ofanzivnog skoka i njegovog promašenog slobodnog bacanja uspeva da poentira - 56:35.

17. minut - Preseca Jaramaz pas igrača Virtusa i povećava u kontri prednost (52:30), Gembl prekida mučenje i seriju Partizana 11:0, pogotkom uz faul (52:32), ali onda Redži Reding ne greši sa linije - 54:32 vode Beograđani.

16. minut - Pogađa i Gordić spolja! Partizan šutira trojke nestvarnih 9/13 i odlazi na 47:30. Gordić sada fauliran na šutu za tri, ređaju se njegovi pogoci sa linije bacanja - 50:30 za Partizan.

KK Partizan - KK Virtus Bolonja Foto: Marko Jovanović

15. minut - Teodosić fauliran u prodoru (39:27). FANTASTIČAN alej-up Gordića za Mozlija! NBA potez crno-belih, pa novi faul. Ovog puta nad Gejnsom koji pogađa jedan od dva penala. Veličković onda daje novu trojku - 44:30.

14. minut - Zagorac baca er bol sa trojke, ali Pejdž hvata promašaj u letu i pod košem pogađa! Majstorska snalažljivost pleja Partizana! Gordić opet na liniji slobodnih bacanja - 39:25 za Partizan.

13. minut - Odlično zatvara Pejdž Teodosića, pa bodri svoje saigrače, Marković pogađa samo tablu šutem iz očaja. Tvrdo igra Partizan, a Birčević u napadu dobija faul i bacanja (35:23). Gembl hvata lob pas pod košem crno-belih i poentira - 35:25 za Partizan.

12. minut - Dve trojke Pejdža za manje od minuta! Raspucani su igrači Partizana u ovom meču. Na drugoj strani je promašio sa poludistance Gejns, a Pejdž je to kaznio - 34:23 i prva dvocifrena prednost za Partizan.

11. minut - Zagorac neprecizan u prvom napadu, Mozli se bacio kao "mačka" da izvuče loptu Pajoli da bi u nastavku akcije Gordić bio fauliran u prodoru - 28:23 za Partizan.

Prva četvrtina:

PARTIZAN Foto: MN Press

10. minut - Lep potez Vinsa Hantera u tranziciji, posle još bolje asistencije Alesandra Pajole (24:19), posle čega Frenk Gejns (24:22). Fauliran je zatim Gordić koji je sa linije penala pogodio oba puta, ali je faul dobio i Hanter - 26:23 za Partizan na kraju prve četvrtine.

9. minut - Pejdž ubacuje trojku! Sada niz dalekometnih hitaca na obe strane, jer su poslednja četiri koša postignuta van linije 6.75 - Partizan vodi 23:17.

8. minut - Frenk Gejns vraća jednu trojku (20:17 Partizan).

7. minut - Stepbek pa trica Jaramaza koji je fintirao Teodosića! Usledilo je promašeno kucanje Jaramaza u kontri, pa promašaj Tea u tranziciji i onda Kori Volden! Ne greši za tri, pa Partizan vodi 20:14.

6. minut - Ne koristi Partizan svoj napad preko Jaramaza, ali Reding ne greši za dva - 14:14.

5. minut - Nova trojka Voldena! Riči precizan, pa i Teodosić u kontri za tri, smenjuju se ekipe u vođstvu pa je sada 14:12 za Virtus.

4. minut - Trojka Korija Voldena (7:7), novi odličan potez Veličkovića u reketu (9:7 Partizan), ali onda i duga dvojka Teodosića za 9:9.

parola grobara za đorđevića Foto: Telegraf.rs

3. minut - Dobar pik end rol posle kog Džulijan Gembl zakucava (5:4 Virtus). Gubi loptu Jaramaz pored reketa, Teodosić u tranziciji asistira Gemblu, serija Virtusa 7:0 i vođstvo Italijana 7:4.

2. minut - Veličković opet okreće na niskom postu pored Đampaola Ričija i ubacuje četvrti poen - 4:0 za Partizan. Riči trojkom smanjuje ovu prednost - 4:3.

1. minut - Teodosić promašuje prvi šut u ekipi Virtusa, Veličković lepo okreće i poentira iz horoga, a onda iznuđuje faul u napadu od Ričija.

Video: Ujedinile se frakcije Grobara: Da li je ovo dokaz istorijskog pomirenja navijača Partizana?

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    8. januar 2020 | 22:38

    И Жељко их је обавезно пуштао кад је играо против њих...иначе, за заборавне, пртзн држи рекорд у ЕЛ, јер су једном дали 3 поена за једну четвртину...нико никад више није поновио тај рекорд...

  • da se zna

    8. januar 2020 | 22:05

    hajd vi u crveno belim suknjicama polako nakon ovoga spektakla u rupe.tamo placite i proklinjite mladost i kmecite sto ne navijate za najbolji evropski klub koji spola snage ostavi protivnika 20 razlike..vas cemo zgazit ko crve sa drugom ekipom i sprdati se da vas oducimo dozivotno od basketa..da se zna ko je ko a ko niko i nista

  • Bojan SD

    8. januar 2020 | 23:17

    Cekamo " saopcenje " iz Zeleznika posto je u toku nandredan sastanak gde se razmatra dali je bolje na derbi se ne pojaviti kao u Podgorici i poraz ce biti -20 ili izaci i rizikovati novi poraz za ginisa koji ce biti jos ubedljiviji od onog -46.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA