≫ 

Brutalni Jokić šutem za pobedu srušio Dalas: Bobi sa klupe gledao rafalnu paljbu Nikole i Luke!

Ovo mu je bio treći šut za trijumf samo ove sezone

  • 10

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Dalas Maverikse u Teksasu sa 107:106 u derbiju večeri zapadne konferencije NBA lige.

Denver je meč rešio košem Nikole Jokića za pobedu na osam sekundi pre kraja utakmice. Jokić je primio loptu sa trojke od Džamala Mareja, spustio se na niski post i onda okrenuo oko Dorijana Fini Smita i preko njega pogodio horog sa tri metra.

Dalas je za preostalo vreme imao napad za pobedu, a Fini Smit priliku da šutne trojku iz ćoška. Međutim, pokolebao se i krenuo prema košu, iz straha poslao povratnu loptu koja je otišla ka sredini igrališta i nikome, te se Denver revanširao Dalasu za poraz 109:106 iz ranijeg dela sezone.

Nuggets Mavericks Basketball Foto: Tanjug/AP

Meč je posebno obeležila neverovatna treća četvrtina u kojoj je Jokić ubacio čak 21 poen i u kojoj je konstantno zatrpavao koš rivala, dok je na drugoj strani to radio Luka Dončić.

Najzaslužniji za trijumf tima iz Kolorada je, kao i u prethodnom meču, bio Jokić koji je ubacio 33 poena (12/18, 4/6 trojke) i imao šest skokova i sedam asistencija.

Njemu nije "doakao" ni spomenuti Dončić koji je stao na 27 poena, devet skokova i deset asistencija, ali je u poslednjoj četvrtini "nestao".

Pratio ga je Dvajt Pauel sa 16 poena, a Tim Hardavej Džunior 15. Pauel je od čitave ekipe Mavsa najbolje čuvao Jokića, dok je Nikola "terorisao" Maksija Klebera. Na terenu nažalost nije bilo srpskog centarskog derbija jer Boban Marjanović nije igrao.

Od igrača iz Denvera Džeremi Grent je imao 15 poena, a Džamal Marej 14 uz loše procente šuta (7/18), nekoliko isforsiranih napada i junačenja u finišu, kojim je umalo koštao svoj tim pobede.

Do pobede za koju se Denver žestoko oznojio. Štaviše, Dalas je od početka meča konstantno vodio ali je Denver imao priključak sve do tri minuta pre kraja prve četvrtine kada je Dalas ušao u seriju.

Jokić je sve to vreme proveo na klupi, imao je "krompir" u poenterskoj koloni, Mejson Plamli je igrao, a Maveriksi su serijom 10:2 otišli na 32:22.

Džeremi Grant je trojkom to malo ublažio i sveo na minus od pet poena posle uvodnih 12 minuta. U drugoj četvrtini je Denver konstantno zaostajao poen, dva, tri... i baš kada dođe u šansu da preokrene, ili njegovi igrači promaše ili se Dončiću ne sviraju koraci, ili mu se dosudi "domaćinski" faul.

Osim toga, Maksi Kleber je u takvim trenucima pronalazio svoj šut za tri, a Set Kari bi kreirao iz prodora pa su Maveriksi na poluvreme otišli sa 59:56.

Treća četvrtina je potpuno pripala Jokiću. Ono što je nagovestio u drugoj, u trećoj je potvrdio. Počeo je da puca iz svih oružja: trojke, flouteri, horog šutevi, poludistance, sve je prolazilo, ali Denver je mogao samo do izjednačenja 65:65.

Prito, Dalas je mini-serijom opet pobegao na +7, četiri minuta pred kraj ovog dela igre, ali ni to nije bilo dugog daha pa se u četvrtu četvrtinu ušlo sa "istom metom i istim odstojanjem" za Denver: minus tri.

I tek u ovoj deonici su igrači Grumenja došli do vođstva, posle dve dobre akcije i najpre alej-upa za Plamlija, a onda i zakucavanja Majkl Porter Džuniora za 97:96.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu do trojke Fini-Smita na tri minuta i kada je Hardavej Džunior ubacio trojku za 106:111 na na dva i po minuta pred kraj.

Denver je do kraja preokrenuo nekako i upisao svoju 26. pobedu uz 11 poraza ove sezone, što je dovoljno za drugo mesto na Zapadu. Dalas je na šestoj poziciji sa 23 pobede i 14 poraza.

Video: Jokić prošao kroz odbranu Kingsa kao Mojsije kroz Crveno more

>>> Veoma važan meč u borbi za TOP 8 Evrolige igra se večeras (20.45) u Milanu, gde Armani čeka Panatinaikos. Grci su u prošlom kolu savladali CSKA u Moskvi, dolazi puni samopouzdanja, a dvojka je 2,05. S druge strane, kec je 1,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Armani - Panatinaikos.

Rezultati:

Boston - San Antonio 114:129

Šarlot - Toronto 110:112 (produžetak)

Indijana - Majami 108:122

Orlando - Vašington 123:89

Atlanta - Hjuston 115:122

Dalas - Denver 106:107

Nju Orleans - Čikago 123:108

Juta - Njujork - 128:104

Golden Stejt - Milvoki 98:107

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I sta sad?

    9. januar 2020 | 07:52

    Posle opet Jokic slab igrac.

  • Rpd

    9. januar 2020 | 06:13

    Koliko je samo puta Dončić pokusavao da isforsira faul,provalile ga sudije..hoce kao Harden,da mu sve sviraju..smucio mi se posle ove utakmice..na kraju Dalas od poslednjih 11 napada samo 2 iskoristi,vecinom zbog njega..Jokara i dalje tata Doncicu..koliko mi je drago sto sam se probudio da odgledam kako Jokic dominira ufff.Srecni praznici 😁👍

  • Tiši

    9. januar 2020 | 07:42

    Kakav genijalan potez. Bacio loptu kao bezveze da je Marej juri i otkacio sa sebe svog cuvara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA