≫ 

FMP u Laktašima "odigrao" za Zvezdu, crveno beli mogu u Top 4 ako dobiju Megu

Tim iz Železnika pretrpeo poraz u Republici Srpskoj

  • 45
rašad von Foto: ABA/igokea/Nikola Vuruna

Košarkaši Igokee porazili su FMP Železnik u pretposlednjoj utakmici 15. kola ABA lige, rezultat je bio 91:82, pa je je tako "Panterima" sada ugrožena pozicija broj četiri koju trenutno zauzimaju. 

FMP ima skor 9-6, ispred su Olimpija Cedevita, Budućnost i Partizan, a Zvezda bi mogla da se vrati među četiri najbolja tima lige, samim tim istisne Železnik, ukoliko u ponedeljak savlada Megu.

U Laktašima, tim Dragana Bajića odigrao je jednu od boljih utakmica ove sezone, dominirao je od samog početka, a već prvi deo igre, završen vođstvom domaćih 28:19, nagovestio je krajnji epilog.

Sava Lešić je sa 21 poenom i 7 skokova prednjačio u pobedničkom sastavu, pratio ga je Rašad Von sa 18 (4/10 za tri), dok je Ilić ubacio 14 poena.

U poraženoj ekipi Rit je bio daleko najraspoloženiji sa 19 poena, isprato ga je samo Jeremić sa 14, a za nešto više u Laktašima bilo je potrebno više.

Igokei je ovo bila treća uzastopna pobeda!

ABA liga, 15. kolo

Petak

Cibona - Zadar 89:60

Subota

Krka - Budućnost 73:72

Partizan - Cedevita Olimpija 96:95

Mornar - Primorska 99:84

Nedelja

Igokea - FMP 91:82

Ponedeljak

Mega - Crvena zvezda 17

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    12. januar 2020 | 23:42

    Jel zvezda namestila i poraz buducnosti od krke? Za sve vam zvezda kriva.

  • Legija

    12. januar 2020 | 23:45

    Ljudi shvatite vec jednom da crvena zvezda ne moze da igra u pyej off, jer su jasna pravila aba lige, klub koji izgubi utakmicu sa 20:0, i kome je oduzet jedan bod ne moze da igrs u f4, tako da su oni vec zavrsili svoje u aba ligi. Pozz

  • Sale

    12. januar 2020 | 23:03

    Jos je rano govoriti za njihov f 4 treba proci olimpiju , grobare , Krku itd. I mi ce mo 3-eg februra uciniti sve da ih vratimo na tabeli a na njihovo mesto dovedemo neku od ekipa koja to zasluzuje. Uostalom ekipa koja se ne pojavi na terenu i utakmica se registruje sa 20-0 tesko da moze igrati u finalu i ako bi je neko progurao tamo, postoje neka pravila i u Aba ligi nadam se da ce se ista uskoro oglasiti i postupiti u skladu sa njima, dokle ce nadlezni cutati o tom sramnom potezu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA