≫ 

Trinkijeri pred meč Evrokupa: Kako zaustaviti čoveka koji ubaci 30 poena, a ne šutne nijednu trojku?

Crno-beli otputovali u Italiju

  • 19

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegov tim na meču protiv Trenta u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa mora da se prilagodi na potpuni drugi sistem igre u odnosu na prethodna dva duela protiv Virtsa i Cedevite.

Crno-beli krenuli su u ponedeljak put Italije gde ih u sredu od 19 sati očekuje meč sa Trentom, a taj susret Partizan dočekuje posle dve pobede, protiv Virtusa u EK i Cedetive Olimpije u ABA ligi.

- Idemo u Trento, oni su baš u dobroj formi, Ðentile je juče ubacio 30 poena. Sigurno je da će biti kompletno drugačija utakmica. Moraćemo da se prilagodimo na drugi sistem igre i to je najvažnija stvar. U utakmicama protiv Virtusa i Cedevite bili smo spremni za neke stvari, sad moramo budemo spremini za nešto treće. Adaptacija je najvažnija stvar za ovu utakmicu - rekao je Trinkijeri novinarima pred polazak u Trento i objasnio šta će da bude to "treće" što će da pripremi za susret sa italijanskim timom.

- Moramo se adaptirati na jednog igrača koji je u stanju da ubaci 30 poena, a da ne šutira nijednu trojku. To će pomerati ravnotežu naše odbrane. Moramo biti oprezni da se ne fokusiramo samo na jednu stvar, a da gubimo druge. Imaju dobre napadačke igrače. To je ključno.

Andrea Trinkijeri Foto: Marko Jovanović

Partizan je pobedom protiv Cedevite u subotu izbio na čelo ABA lige, trener crno-beli ponovo nije želeo da govori o poretku na tabeli, a upitan je da li takvo stanje stvara pritisak igračima.

- Pritisak? Mi sami sebi moramo da stvaramo pritisak svaki dan. Meni je to pritisak, nadam se i mojim igračima -  rekao je Trinkijeri i dodao da su entuzijazam, način igre i priprema utakmica sada kada su na čelu ABA lige isti kao i pre.

Posle serije utakmica na domaćem terenu, crno-belima ponovo kreću gostovanja, slično kao na početku sezone.

- Sve što si proživeo jači si. Kad sam video raspored nisam mogao da verujem, kada smo ušli u tu mašinu, nismo znali kako se zovemo. Preživeli smo, nismo mogli kvalitetno da igramo, ali je ekipa psihološki uvek pokušavala da igra zajedno. Sada smo imali priliku da treniramo, nismo putovali mnogo i to se vidi na terenu. Kada kažes da je teško, onda tražis neke alibije. To je bilo veoma teško preživeti, mislim da će nam to iskustvo pomoći - zaključio je Trinkijeri.

Trinkijeri je potvrdio i da najnovije pojačanje Džejms Mekadu putuje sa ekipom u Trento, ali da još uvek ne zna da li će dobiti priliku da igra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    13. januar 2020 | 14:18

    Неко игра са неким тамо Трентом, у неком купу, а неко игра са Реалом,Барсом, и осталим јаким евро клубовима. И не само да игра, него са најмањим буџетом над многим ДОМИНИРА. Нисмо исти...

  • Zis

    13. januar 2020 | 16:24

    Sve Italijanske ekipe su smesne i jadne ,kao i sto smo videli jedan Virtus i jedan Armani ,i Zvezda i Partizan su za njih izmislili kosarku,to sto ovaj trener prica i od nebitnih ekipa pravi neke strasne ekipe ispada smesan.Videli ste pre neki dan kad je dosla Cedevita koju je Partizan srecno pobedio a svi su mislili da ce Partizan da ih razbije .

  • Istina

    13. januar 2020 | 15:25

    Pa lepo pozoves limara on ti sredi sudije i to je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA