≫ 

Žalgiris prekinuo Zvezdinu seriju pobeda u EL: Litvanci slavili posle "igre nerava" u paklu Arene

Loša poslednja četvrtina i serija 11:0, koštala je srpski tim novog trijumfa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na svom terenu od litvanskog Žalgirisa76:70, u meču 19. kola Evrolige, pa je tako prekinuta serija od 4 vezane pobede u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju Evrope. 

Crveno-beli igrali su odlično tokom većeg dela meča. Rezultat je bio ujednačen sve do početka poslednje deonice tokom koje su gosti napravili seriju koja je na kraju odlučila pobednika ovog duela.

Zvezda je odlično otvorila meč sa 4 poena, prvo Kuzmića, a onda i Lazića, da bi Žalgiris brzo poveo posle odličnog šuta za tri poena 11:4. Usledila je serija Zvezde od 10:2, za novo vođstvo. Do kraja prve deoonice viđen je ujednačen meč, a odličan je bio Kuzmić, koji je prikazao jednu od najboljih partija ove sezone, i predvodio je tim sa 5 poena i 6 skokova.

Takođe, istakao se i Lorenco Braun koji je odlično pogađao, ali i razigravao svoje saigrače.

I do poluvremena igralo se uglavnom koš za koš. Zvezdu je posebno "mučio" trojkama doskorašnji igrač Kejsi Rivers. Ipak, posle velike borbe, rezultat je bio 38:38.

Po dolasku sa odmora, usledila je brza serija Zvezde od 7:0, za vođstvo od 45:38. Prvi poen u nastavku upisuje Kuzmić sa bacanja, da bi Simanić prvo pogodio trojku, a onda i upisao blokadu koja je zapalila celu Arenu. Posle nove odlične odbrane i Beron pogađa trojku za totalni deirijum cele hale.

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus tražio je tajm-aut, posle kojeg je njegov tim zaigrao mnogo bolje i uzvratio serijom 9:0, za novo vođstvo litvanaca 47:45. Gosti su imali blago vođstvo, a u poslednju četvrtinu su ušli sa +4, 57:53.

KK Crvena zvezda - KK Žalgiris Foto: Marko Jovanović

Žaliris je zaigrao mnogo bolje na startu poslednje deonice. Vrlo brzo, Jasikivičijusovi izabranicu napali su koš Zvezde i serijom 5:0, došli do +9. Šakota traži novi tajm-aut. Viđena je prava igra nerava u Areni u poslednjih nekoliko minuta, kao i strašno zakucavanje Gista koje je dodatno "podgrejalo atmosferu.

Ipak, Litvanci su napravili 8 poena prednosti na 4 minuta do kraja. Sa druge strane, Zvezda se propisno ispromašivala. Uvukla se nervoza u redove crveno-belih koji su malo toga mogli da pogode, pa je poraz koji je označio prekid serije od 4 uzastopne pobede, bio neminovan.

Lorenco Braun je bio jedini dvocifreni u redovima Zvezde sa 14 poena, Beron i Štimac su imali po 9 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio Lekavičius sa 17 poena. Sa druge strane, u timu Žalgirisa, najzaslužniji za pobedu bio je Lukas Lekavičijus sa 17 poena. Pored njega dvocifren je bio još samo Zek Lidej sa 10 pogodaka, dok je nekadašnji igrač Partizana Džok Lendejl imao po devet poena i skokova.

KK Crvena zvezda - KK Žalgiris Foto: Marko Jovanović
KK Crvena zvezda - KK Žalgiris Foto: Marko Jovanović
KK Crvena zvezda - KK Žalgiris Foto: Marko Jovanović

 
 
 
View this post on Instagram
Veliki aplauz Zvezdine publike za legendarnog Jasikevičijusa.A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

Evroliga, 19. kolo:

Crvena zvezda – Žalgiris Kaunas 70:76 (20:22, 18:16, 15:19, 17:19)

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Rižik, Roha, Kontas

Gledalaca: 15.874

Crvena zvezda: Kuzmić, Panter, Braun, Lazić, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Jovanović, Odžo, Štimac; Trener: Dragan Šakota

Žalgiris: Vokap, Rivers, Lekavičus, Hejs, Jankunas, Lukosunas, Milaknis, Geben, Jokabaitis, Ledej, Lendejl, Ulanovas; Trener: Šarunas Jasikevičus

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Legija

    15. januar 2020 | 21:38

    Kazu iz fmp da mi grobari nismo videli trofej 6; 7, godina. Pa gospodo iz zeleznika, vi u kosarci vise ne postojite, vi ste ugaseni, sada ste fmp, samo da vas podsetim partizan ima 13 titula za redom, 5 puta uzeo aba ligu za redom. Partizan vise ima f 4 u evrlo ligi, nego zvezda u aba ligi. Tako vi ste fabrika metalnih proizvoda.

  • uzas ste

    15. januar 2020 | 20:52

    jeste li shvatili da ste nula od ekipe..samo kradje i mutljevina vas drzi u nekakvom vrhu..vasa igra je iz kamenog doba..a panter je zivi cirkusant kome se arena ismijava..zali boze u sta drzava baca narodne pare..

  • Mile

    15. januar 2020 | 20:56

    Sta je novo u predgradju,oceli biti saopstenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA