≫ 

Džikić više nije trener španskog Estudijantesa

Bivši strateg Parrizana i Budućnosti preuzeo je klub u leto 2019, ali izgleda da nije ispunio očekivanja

  • 8

Prema informacijama iz španske košarkaške Endesa lige Aleksandar Džikić neće biti više trener Estudijantesa iz Madrida.

Studetni su ubedljivo poraženi od Tenerifa 76:59 u 18 kolu Endesa lige, a Džikić je dobio otkaz, jer se ekipa nalazi na poslednjem mestu tabele sa samo četiri pobede i 14 poraza.

 

Podsetimo, Džikić je u Estudijantes došao posle angažmana u Budućnosti iz koje je sam otišao na početku sezone 2018/19 u decembru. Nekoliko meseci je bio bez posla, a onda je u leto 2019. u julu preuzeo španski klub.

Međutim, i tu se zadržao samo pola sezone je je ekipa poslednja na tabeli, a prošle sezone se spasla ispadanja jer je bila 16.

- Klub se zahvaljuje Džikiću na profesionalnom odnosu  i želi mu mnogo uspeha u daljoj karijeri. Umesto njega Havijer Zamora će voditi tim - stoji u saopštenju Estudijantesa

KK Partizan - KK Crvena zvezda, Aleksandar Džikić

Foto: Marko Todorović

Podsetimo, trenersku karijeru započeo u Beovuku, gdje je prethodno bio asistent, a istu ulogu je imao i u Partizanu, gdje je šest godina radio sa Duškom Vujoševićem.

Usledio je rad u stručnom štabu Minesota Timbervulvsa, a posle povratka u Evropu radio je u Olimpiji, Krki, Lijetuvos Ritasu i Partizanu, prije Budućnosti.

Takođe je bio i selektor Makedonije. Pod Džikićevim vođstvom, Krka je osvojila FIBA Evročelendž i četiri puta bila šampion Slovenije, a tri puta je došla do trofeja u Kupu. Pored titule u regionalnom takmičenju, sa ekipom Budućnost Voli je osvojio i Kup Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    21. januar 2020 | 14:18

    Врати се ти у пртзн. Сигурно ниси такав дерикожа ко садашњи, мање оптерећење за буџет грађана, а и бољи си од њега...

  • Moki

    21. januar 2020 | 16:37

    Ovaj samo može da se vrati u propali franjevački klub... Tanko tebra, tanko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA