≫ 

Najtužniji dan u istoriji NBA: Reka suza za Kobija, "rukija" tešila majka, Kajri odbio da igra...

Prizori najveće tuge stižu iz SAD zbog pogibije Kobija Brajanta

  • 1
Kobi Brajant  Kobe Bryant Neutešni centar Hjustona Tajson Čendler Foto: Tanjug/AP
Kobi Brajant  Kobe Bryant Plejmejker Toronta Kajl Lauri tuguje za Kobijem Foto: Tanjug/AP
Kobi Brajant  Kobe Bryant Košarkaši San Antonija i Toronta Foto: Tanjug/AP
Kobi Brajant  Kobe Bryant Košarkaš Hjustona Ostin Rivers u neverici Foto: Tanjug/AP

NBA je zavijena u crno, otišao je veliki Kobi Brajant, koji je izgubio život zajedno sa 13-godišnjom ćerkom Đianom Marijom u padu helikoptera. Na vest o pogibiji ikone, NBA dvorane na jedan dan su zaćutale u bolu za nastradalim asom, nikome nije bilo do košarke.   

U Kaliforniji, trener Los Anđeles Klipersa Dok Rivers bio je van sebe od šoka, nije mogao da zaustavi suze, nije ni želeo, stoički odgovarajući na pitanja novinara o smrti Kobija Brajanta.

Dok Rivers je američkim novinarima pričao o Brajantu i gotovo sve vreme plakao....

Suza je bilo svuda, od istočne do zapadne obale, pamtiće se 26. januar 2020. godine kao najtužniji u istoriji najjače lige na svetu.

Dokov sin Ostin daleko odatle, u Koloradu sa Hjustonom je gostovao Denveru. Taj meč je dočekao u neverici i bolu kao i njegovi saigrači Džejms Harden, Tajson Čendler, Rasel Vestbruk, Pi Džej Taker i ostali koji su morali na teren u najtežem momentu.

Trebalo je smoći snage i zaigrati posle šokantne vesti koja je pogodila košarkaški svet.

Zvezda Bruklina Kajri Irving trebalo je da igra meč protiv Njujorka, ali ga je vest o pogobiji Kobija Brajanta potpuno dotukla, porazila toliko da se samo okrenuo i otišao daleko od hale, da tuguje u miru za velikim prijateljem.

Zvezda u usponu, "ol star" ruki Atlante Trej Jang takođe je bio skrhan bolom i tugom zbog pogibije velikog Kobija, nije mogao da sakrije emocije pa je pao majci u zagrljaj pre meča sa Vašingtonom.

 
 
 
View this post on Instagram
An emotional Trae Young embracing his mother and wiping away tears after pre-game warmups. 🙏 (via Ria_Martin/Twitter)A post shared by SportsCenter (@sportscenter) on

Nešto ranije, u Teksasu, legendarni trener Sparsa Greg Popović je tešio De Rouzena na utakmici sa Torontom.

De Rouzan je inače rodom iz losanđeleskog kvarta Komptona, kao takav je bio naročito vezan za "Grad Anđela" i ikonu franšize Kobija Brajanta.

 
 
 
View this post on Instagram
Coach Pop consoling DeMar DeRozan before the game. 🙏 (via @kens5, EvanClosky/Twitter)A post shared by SportsCenter (@sportscenter) on

Navijači i poštovaoci nastradalog Brajanta su se na vest o smrti svog idola spontano počeli okupljati ispred "Stejpls Centra" gd esvoje utakmice igraju Lejkersi. Došli su da ostave cveće, da teše jedni druge, zajedno odaju počast jednom od najvećih košarkaša svih vremena.

 
 
 
View this post on Instagram
A surreal moment outside of Staples Center. (via @chiney321)A post shared by SportsCenter (@sportscenter) on

Minut ćutanja za Brajanta bio je na utakmici u Koloradu između Denvera i Hjustona. Mučno je bilo i našem Nikoli Jokiću da se skoncentriše na košarku posle šokantne vesti iz Kalifornije...

 
 
 
View this post on Instagram
Rockets and Nuggets hold a moment of silence to mourn Kobe Bryant's death before their game today.A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport) on

Suzne su bile oči šutera Finiksa Devina Bukera pre početka utakmice sa Memfisom koja je počela napadom Grizlija od 24 sekunde, pa posedom Sansa koji je trajao osam sekundi - u čast nastradalog velikana!

Video: Jeziv prizor s lica mesta: U ovom helikopteru poginuo je Kobi Brajant sa ćerkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    27. januar 2020 | 01:01

    Pa glavonje NBA saveza se trebali da odloze utakmice zbog smrti Brajanta, a ne da ih puste da igraju. Toliko im je bitno da igraju danas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA