≫ 

Kobijevo oproštajno pismo danas zvuči bolnije više nego ikad: Draga košarko...

Od košarke se oprostio veličanstvenim pismom

  • 6

Legendarni Kobi Brajant se od košarke zvanično oprostio u 37. godini, u novembru 2015, kada je objavio da će se povući na kraju sezone.

Tada je objavio emotivno pismo, u kom je potvrdio da je vreme da se posveti porodici i da loptu ostavi po strani, iako mu je lopta bila sve. A loptu je nekada pravio i od čarapa...

- Draga košarko,

Od trenutka kada sam počeo da umotavam tatine čarape i šutiram zamišljene šuteve za pobedu u velikom 'Forumu', znao sam jednu stvar – zaljubio sam se u tebe. Ljubav je toliko duboka da sam ti dao sve, od mojeg uma i tela do mog duha i duše. Kao šestogodišnjak koji se duboko zaljubio u tebe nikada nisam video kraj tunela, video sam samo sebe kako istrčavam iz jednog. I tako sam trčao, trčao sam uzduž i popreko svakog terena, jurio svaku izgubljenu loptu zbog tebe. Tražila si od mene energičnost, ja sam ti dao moje srce, jer uz njega dolazi i mnogo više.

Kobi Brajant  Kobe Bryant Foto: Tanjug/AP

Igrao sam kroz znoj i bol. Ne zato što sam imao izazov, već zbog tvog poziva. Radio sam sve za tebe. Jer takve stvari radiš kada se zbog nekoga osećaš živo kao što sam se ja osećao zbog tebe. Dala si šestogodišnjem momku njegov san u Lejkersima. I zbog toga ću te uvek voleti. Ali, ne mogu opsesivno da te volim još dugo. Ova sezona je sve što je ostalo u meni. Moje srce može da primi još udaraca, moj um može da izdrži napore. Ali moje telo zna da je vreme za oproštaj.

Kobi Brajant  Kobe Bryant Foto: Tanjug/AP

I to je ok. Spreman sam da te pustim. Želim da znaš to. Želim to da znaš sada kako bi oboje uživali u svakom zajedničkom trenutku koji nam je ostao. Dobrom i lošem. Dali smo jedno drugom sve što smo imali. I oboje znamo, bez obzira šta budem sledeće radio. Biću uvek taj klinac sa umotanim čarapama, kantom za đubre u ćošku, pet sekundi do kraja i loptom u mojim rukama. 5...4...3...2...1. Uvek ću te voleti, Kobi - napisao je tada Brajant u emotivnom oproštajnom pismu.

 
 
 
View this post on Instagram
—DRAGA KOŠARKO— BY KOBE BRYANT 🙌🙌🙌🙌🏀🏀🏀🏀🏀A post shared by САША ПАВЛОВИЋ (@sasa3pavlovic) on

Pismo je danas deljeno na internetu više nego ikad, u emotivnom oproštaju od tragično nastradale legende, koja nije preživela jezivu helikoptersku nesreću.

Video: Smrt legendarnog košarkaša Kobija Brajanta šokirala planetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banat

    27. januar 2020 | 09:46

    😭😭

  • Srboljub

    27. januar 2020 | 10:58

    Lepo je kada čovek može da se penzioniše prije 40-e godine života. Mi, obični smrtnici, moramo da radimo do posle 60-e. A posle 60-e nije više rad već mučenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA