≫ 

Šta je potrebno Partizanu da i matematički obezbedi prolaz u četvrtfinale Evrokupa i ko ga tamo čeka

Crno-beli su u odličnoj poziciji i drže sve karte u svojim rukama

  • 15
Duel Partizana i Virtusa u Evrokupu, Novica Veličković, Rade Zagorac Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Partizana pobedili su Darušafaku sa 69:57 u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa i tako napravili ogroman korak ka plasmanu ka četvrtfinalu. 

Crno-beli su u novu sezonu ušli sa neskrivenim ambicijama o povratku u Evroligu do koje, u njihovom slučaju, put vodi kroz ABA ligu, ali i kroz drugo po redu evropsko košarkaško takmičenje, pod uslovom da uđu u finale.

Trenutno, crno-beli u Grupi E imaju skor od 3 pobede i jednog poraza od Darušafake. Svakako na ruku ide Partizanu +12 iz drugog meča u kojem je nadoknađena prednost turskog tima od -2 (65:63).

Ko sa kim do kraja Top 16

Novica Veličković, Miloš Teodosić Foto: Marko Jovanović

U poslednja dva kola Partizan gostuje Bolonji, a onda igra na svom terenu protiv Trenta. Sa druge strane Turski tim sastaje se sa Trentom, dok u poslednjem kolu igra protiv Bolonje. Upravo će ovi dueli dati odgovor na pitanje ko ide dalje.

Naime, Partizan je u 1. kolu slavio protiv Bolonje sa 99:81, i tako naneo jedini poraz timu Saše Đorđevića u ovoj fazi takmičenja. Upravo među ova dva tima bi trebalo tražiti i učesnike najboljih 8. Ipak, svoju šansu čeka i Darušafaka, koja bi se sa eventualne dve pobede umešala u borbu za plasman dalje.

Video: Milosavljević video moćan Partizan: Ovaj tim zaslužuje finale Evrokupa

Kako do završnice Evrokupa?

Crno-beli će svakako obezbediti prolaz dalje, i to sa prvog mesta, u slučaju pobede nad dva italijanska tima u poslednja dva kola. Ipak, i poraz od Bolonje sa manje od 18 poena razlike, doveo bi crno-bele u odličnu poziciju da pobedom pred svojim navijačima nad Trentom overe nastavak takmičenja.

Zanimljivo, i u slučaju da Partizan izgubi poslednja dva meča, što je malo verovatno uzimajući u obzir formu Trenta, može dalje. Naime, u tom slučaju, zavisio bi od Bolonje koja bi morala da slavi protiv Darušafake. Tako bi tim Saše Đorđevića bio prvoplasirani, dok bi Partizan i Darušafaka imali isti broj bodova, 3:3, u slučaju da Turci pobede Trento. I tako, crno-beli idu dalje zbog boljeg skora u međusobnim duelima.

Nikola Janković Foto: Marko Jovanović

Šta dalje?

U slučaju da sve bude kako priželjkuju u timu Partizana, i ako se obezbedi četvrtfinale, protivnici bi se tražili u Grupi G u kojoj igraju Monako, Uniks, Ritas i Galatasaraj. Zanoimljivo, posle 4 odigrana kola, u ovoj grupi ništa ne može da se predvidi i pretpostavi jer sve ekipe imaju skor od po dve pobede i poraza i trenutno, samo koš razlika određuje njihov raspored na tabeli.

Da podsetimo, sledeće mečeve u Evrokupu, Partizan igra 5. februara protiv Bolonje i 4. marta protiv Trenta.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • idemo dalje

    30. januar 2020 | 10:53

    partizan sa ovakvom igrom ide dalje..jednostavno su majbolji

  • Dare

    30. januar 2020 | 14:51

    Mi smo vec obezbedili prolaz i to kao prvo plasirana ekipa tako da nam nikakve kalkulacije nisu potrebne.

  • Djole

    30. januar 2020 | 11:43

    Ako budemo drugi i odemo u 1/4 na Monako, mozemo da se pozdravimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA