Milutinov dvocifren u pobedi Olimpijakosa: Kalinić krao lopte u slavlju Fenera

Uspešno veče za dvojicu srpskih reprezentativaca

  • 0
NIKOLA MILUTINOV Foto: MN Press

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Baskoniju u meču 22. kola Evrolige sa 80:70.

Solidan meč je u trijumfu Pirejaca odigrao srpski centar Nikola Milutinov koji je upisao deset poena uz sva četiri pogotka iz igre za 21 minut na terenu.

Ogastin Rubit je predvodio Olimpijakos do pobede sa 19 poena i sedam skokova, Vasilis Spanulis je sa četiri trojke iz pet pokušaja došao do 16 poena, a "Bili" je imao još tri skoka i četiri asistencije.

U timu Baskonije su po 14 poena ubacili Toko Šengelija, Nik Stauskas i Šavon Šilds.

Olimpijakos je od početka meča uglavnom bio u prednosti, ali je Baskonija držala priključak i retki su bili momenti poput onog iz druge četvrtine kada je Spanulis trojkom odlepio svoj tim na +6.

Posle poluvremena, završenog 43:37 u korist atinskog tima, Milutinov i Spanulis tu prednost povećavaju na sedam, a zatim i deset razlike.

Ta prednost je tokom četvrte četvrtine rasla do maksimalnih +14, a crveno-beli su upisali deveti trijumf u sezoni. Ovim su sada prišli Crvenoj zvezdi jer su 11. u Evroligi, poziciju ispod srpskog šampiona.

Baskonija je 14. sa osam pobeda i 14 poraza u ligi do sada.

Nikola Kalinic Foto: Profimedia/TASS

Pobedu su upisali i istanbulski žuto-crni iz Fenerbahčea. Tim Željka Obradovića je deveti u Evroligi posle trijumfa nad berlinskom Albom 74:70.

Fener je slavio ponajviše zahvaljujući preokretu u četvrtoj četvrtini koju je dobio sa deset razlike, a istaklo se nekoliko igrača. Kostas Slukas je postigao 16 poena, Luiđi Datome jedan manje, dok su dvocifreni bili i Jan Veseli, Leo Vesterman i Nando De Kolo.

Nikola Kalinić je uz šest poena imao i četiri asistencije i tri ukradene lopte. Fener je sada deveti, mesto iznad Zvezde sa deset pobeda i 12 poraza, dok je Alba poslednja u Evroligi na 15. mestu sa sedam pobeda i 15 poraza.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA