Nedović poenom u poslednjim sekundama rešio meč: Micov vodio Olimpiju od -20 do pobede!

Dvojica Srba su bili najefikasniji kod pobednika

  • 3
OLIMIPIA ARMANI MILANO Foto: MN PRess

Košarkaši Olimpije iz Milana pobedili su Bajern iz Minhena sa 79:78 posle velikog preokreta u 22. kolu Evrolige.

Italijanska ekipa je do pobede stigla u poslednjim trenucima susreta kada je Nemanja Nedović pogodio prvo, a onda promašio drugo slobodno bacanje što je bilo dovoljno njegovom timu za pobedu u neizvesnoj završnici.

Nedović je svom timu i pre toga doneo prednost od dva poena, sa linije za slobodna bacanja, na 19 sekundi pre kraja, ali je u penal završnici i Pol Zipser pogodio za Bajern, devet sekundi pre poslednje sirene.

Nemački tim će imati za čime da žali jer je samo u poslednjoj četvrtini ispustio prednost od čak 13 poena (66:53). Dozvolio je Micovu, Majklu Rolu i Serhiju Rodrigezu da za dva i po minuta prepolove tu prednost, a onda je uz pomoć ostalih saigrača potpuno istope.

Da sve bude još gore po Bajern je imao i svih 20 razlike posle koša Zipsera i tri i po minuta igre u trećoj četvrtini - 60:40, a i pre toga je od starta meča, sve do kraja kontrolisao rezultat.

Najefikasniji je u kod pobednika bio Micov sa 16 poena, Nedović je dodao 13, a Luis Skola deset. Sjajno je odigrao i Rodrigez koji je uz devet poena imao i deset asistencija. U Bajernu je Danilo Bartel postigao 18 poena, Nihad Đedović je imao 12, a Greg Monro deset.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA