≫ 

Kad ovakva igra nervira navijače, možete misliti koliko nervira mene: Šakota posle poraza od Efesa

Trener Zvezde nije mogao da objasni otkuda toliki strah i malodušnost svojih igrača

  • 8
KK Crvena zvezda - KK Efes Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Anadolu Efesa 85:78 u meču 22.kola Evrolige. Crveno-beli su jako loše odigrali prvo poluvreme gde je rival imao i 24 poena razlike (32:56) a igra bez borbe i energije nije se svidela treneru Draganu Šakoti:

- Sad, to što nervira navijače, nervira i mene. Mogli ste da čujete i mene pre meča kad sam rekao "Nemojmo da krenemo kao protiv Asvela" Ali, nekad nije dovoljno samo reći.

- Loše smo počeli, ali kad počneš mekano i kad se na to nadovežu greške, a protivnik je kvalitetan, onda se to muiltiplikuje. Konsolidovali smo se na poluvremenu,  ali nismo imali čvrstinu na meču.

KK Crvena zvezda - KK Efes Foto: Marko Jovanović

- Radi se o timu koji je dosta jači od nas i nalazi se u kontinuitetu rezultata. Znaju da odigraju odbranu kad treba i da stegnu. Igru možeš da zaustaviš, ali pojedinca teško - rekao je Šakota.

On se zatim osvrnuo na gust raspored koji sledi u sledećih 9 dana (Partizan, Panatinaikos, Himki, Mornar)

- Ne opravdavam ništa, ali znali smo kakav nas program čeka posle Barselone. Želimo da se pokažemo u Evropi, ali znali smo da ovaj meč sa Efesom nije značajan za nas.

- Nadam se da ćemo izvući pouku pred duel sa Partizanom koji je prvi u ABA ligi. Ne razmišljamo posle o Panatinaikosu i Himkiju - rekao je Šakota.

Video: Delije podsetile Atamana na Marka Ivkovića, imali su poruku i za narod Crne Gore!

(Telegraf.rsa)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    1. februar 2020 | 03:42

    Sezona u EL u smislu borbe za top 8 je propala onog momenta kada je Tomiću ukazana šansa. Taj čovek je uništio Zvezdu. Katastrofalno odrađene pripreme, gde pre svega nije postavio osnove igre je nešto što jako skupo košta ne samo u EL nego kako vidimo ne popravlja se lako ni za ono što je nepohodno da bi se izborio plej of ABA lige. Druga katastrofa kojoj je doprineo Tomić, ali i naravno i ostali ljudi u Zvezdi neki možda i više od Tomića je start sezone sa jednim neizbalansiranim timom i gomilom igrača koji su odavno svoj zenit prošli i koji su skloni povredama. Pored toga svi tako na gomili čak i da su zdravi svo vreme ne predstavljaju dovoljno izbalansiranu ekipu. Šakota je govorio o tome, a to nije bilo teško zaključiti čak i bez pripremnih utakmica. Radikalnije promene morale su da se dogode još posle pripremnih mečeva, a ne da se čekaju da prorade oni koji već par sezona unazad igraju slabo. Gist, Dženkins, Pereroglu, Odžo i plus ovi koji su već napustili klub su nepotrebni bili već u startu. Šta se gledalo.? Dovodiš tamo nekog košarkaški polupismenog Fajea iz antikošarkaške sredine, koji sa sve svojom reprezentacijom na SP-u služi za nabijanje koš razlike i rekordne poraze od po 60 razlike. Za to vreme u Kotežu, ej u Kotežu, tu pred nosom postoji neki mali supertalentovani Smailagić. Eno ga ga sada posle dve godine u NBA, a gde je Faje.? Dakle nije tačno da nema naših talentovnih klinaca kao nekada, nego nema ko da ih dovede i da sa njima da radi kako treba.

  • Vlada

    31. januar 2020 | 21:34

    Šta ima tebe da nervira kad neznas ekipu psihicki da pripremiš a to znači da nisi dorastao da vodiš jedan ovakav klub.

  • Italijano

    31. januar 2020 | 21:39

    Ono pravo tek sledi u ponedeljak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA