≫ 

Ataman pojasnio pojmove "pravog" i "lažnog" NBA ugovora: Bićemo srećni ako Vasa ode da bi bio glavni

Tursk stručnjak smatra da igrači ne bi trebalo ppo svaku cenu da idu "preko bare"

  • 0

Ergin Ataman je sa Efesom upisao još jednu evroligašku pobedu, "zacementirao" ekipu na prvoj poziciji nakon trijumfa u Beogradu protiv Crvene zvezdePobednik je mogao da se nasluti već nakon prvog poluvremena, Efesova "mašinerija" je zaista delovala moćno pa ni veliki nalet crveno-belih u nastavku nije ugrozio slavlje Turaka.

U gostujućem timu briljirao je Šejn Larkin sa 24 poena, Micić je podbacio sa samo šest (0/5 za tri), a upravo je srpski plej bio predmet razgovora između srpskih novinara i Atamana na konferenciji posle meča.

Na pitanje da li bi voleo da vidi Micića u NBA, na primer, već sledeće sezone, turski trener je servirao svoj stav na tu temu.

- Bio bih veoma srećan zbog njega. Vasa je odlčna osoba, mlad je igrač. Svake godine košarkaški napreduje, i bio je dobar u mom timu prošle godine. I ove godine igra odlično, a ako dobije pravi ugovor za NBA...

Pojasnio je pojam "pravog NBA ugovora".

- U NBA, znate, imate dve vrste ugovora. Jedan, onaj "lažni" ugovor je onaj kada odete tamo i odmarate, sedite na klupi, koji je letos ponuđen Larkinu, ali on je hteo da bude lider u NBA i zato je odabrao da ostane u Efesu. Verujem da i za Micića isto tako: ako ide tamo, ići će jer želi da bude glavni igrač, i ako tako bude mi ćemo biti srećni.    

Na pitanje da li je Micić u ovom trenutku spreman da preuzme važniju ulogu u nekom NBA timu, Ataman se samo zagonetno osmehnuo...

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA