≫ 

Dvadeset godina krvi i znoja, postao je i najbolji otac: Lebron uplakan poslao najjaču poruku Kobiju

Pucalo je od emocija u Stejpls centru

  • 4
Trail Blazers Lakers Kobe Bryant Basketball Ringo H.W. Chiu

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms održao je emotivni govor za nastradalog Kobija Brajanta u Stejpls centru, pred utakmicu protiv Portland Trejlblejzersa i poraz Jezeraša 127:119.

On je poručio da Brajant nastavlja da živi, uprkos tragičnoj pogibiji u helikopterskoj nesreći 26. januara u Kalabasasu u Kaliforniji.

Džejms je u večeri nazvanoj simbolično "Remembering Kobe" (Sećanje na Kobija) imao unapred pripremljenu priču, ali je od nje odustao i odlučio da govori "iz srca".

- Pre nego što počnem govor, hoću da pročitam i imena svih života koji su izgubljeni u nedelju ujutru. Alisa Altobeli, Džon Altobeli, Keri Altobeli, Pejton Čester, Sara Čester, Kristina Mauzer i Ara Zobajan, Đijana Brajant i Kobi Brajant. Imam ovde nešto napisano, rekli su mi da ostane sa mnom na terenu za svaki slučaj, ali Lejkers nacijo pričaću vam pravo iz srca, neću da vam prodajem to s*anje - počeo je Džejms priču.

Kobe Bryant Basketball Ringo H.W. Chiu

Lebron za Lejkerse igra od 2018. godine kada je otišao iz Klivlend Kavalirsa zbog tima iz Los Anđelesa i sada je video o kakvoj je porodici reč.

- Prva stvar koja mi pada na pamet je porodica. I kad pogledam ovu arenu, svi žalimo, svi smo povređeni i slomljenih srca. Kad prolazimo kroz ovakve stvari, najbolja stvar koju možemo da uradimo jeste da se oslonimo na ramena porodice. A od nedelje ujutru sve do sada sam slušao kolika su porodica Lejkersi. To je ono što sam video, ne samo od igrača i stručnog štaba, organizacije, navijača, već od svih koji su ovde. To je stvarno, stvarno porodica i znam da Kobi, Đijana i svi ostali zahvaljuju na tome - nastavio je Džejms.

Trail Blazers Lakers Kobe Bryant Basketball Kelvin Kuo

Rasplakao se pri pomisli na to koliko se Brajant posvetio svom očinskom pozivu i sa koliko žara je podizao svoju decu i bio mentor ćerki Đijani. Za trinaestogodišnju devojčicu se verovalo da će u ženskoj košarci biti nova Mamba.

- Znam da ćemo u nekom trenutku imati i memorijal za Kobija, ali ovo večeras gledam i kao proslavu. Za dvadeset godina krvi, znoja, suza, slomljenog tela, padova i uspona, odlučnosti da bude najbolji što je mogao da bude. Večeras slavimo klinca koji je došao ovde sa 18 godina, penzionisao se sa 38 i postao verovatno najbolji otac kog smo mogli da vidimo u poslednje tri godine, čoveče.

Trail Blazers Lakers Kobe Bryant Basketball Kelvin Kuo

Džejms je podsetio i gledaoce u Stejpls centru kako je on doživljavao Brajanta i na neobičan način opisao suštinu večeri "Remembering Kobe"...

- Večeras je slavlje, pre nego što počnemo da igramo... volim vas sve. Kobi je meni brat i od trenutka kad sam bio u školi i gledao ga izdaleko, dok sam došao u njegovu ligu i gledao ga izbliza. Sve bitke koje smo imali tokom karijera, jedna stvar koju smo uvek delili je bila ta odlučnost da uvek pobedimo i samo hoćemo da budemo veliki.

Trail Blazers Lakers Kobe Bryant Basketball Kelvin Kuo

... a onda je objasnio i da Kobi nikad neće biti zaboravljen.

- Činjenica da sam ovde sada mi mnogo znači. Hoću da nastavim njegovo nasleđe, ne samo ove godine nego dok god igramo košarku jer bi to Kobi Brajant želeo. Zato rečima Kobija Brajanta "Mamba aut", ali našim rečima "Nisi zaboravljen". Nastavi da živiš, brate - zaključio je Džejms.

Video: Tišina i teskoba u svlačionici Lejkersa pred prvi meč posle Kobijeve smrti

Video: Mađioničar sklopio lik Kobija Brajanta od rubikovih kocki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    1. februar 2020 | 08:56

    Tuga 😢

  • muslin

    1. februar 2020 | 08:58

    Samo čovek iz tragedije može da ode u večnu slavu

  • Smesko

    1. februar 2020 | 10:10

    Boze mi oprosti,neka sahrane vise te ljude.ovo je mucenje za njihove porodice,treba i oni da se smire da bi mogli u miru da odboluju svoje najmilije.koji cirkus više.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA