Naše rezerve su nam kao starteri! Jokić pohvalio "klupu" u pobedi nad moćnim Baksima

Nikola nije pogađao, ali je bilo onih igrača koji jesu

  • 0
Nuggets Bucks Basketball Foto: Tanjug/AP

Srpski košarkaš i centar Denver Nagetsa Nikola Jokić kaže da je pobeda njegovog tima nad Milvoki Baksima 127:115 na gostovanju, bila posledica dobre role klupe i začudio se kada je saznao da je Denver pogodio čak 22 trojke.

- Svi su pomalo iskočili, timski rad. Nismo odustali, prva četvrtina nam je bila loša, za svakog ponaosob. Jednostavno nismo mogli, a oni su imali 14 poena prednosti. Ali, nismo hteli da odustanemo, a moglo da bude vrlo gadno za nas - rekao je Jokić.

Nuggets Bucks Basketball Foto: Tanjug/AP

On je Baksima ubacio svega 15 poena uz šut iz igre 7/17, ali je opet bio nadomak tripl-dabla sa devet asistencija i deset skokova. Tokom meča je sa saigračima često ulazio u takozvani "hadl", odnosno kada bi se svi skupili u krugu. Otkrio je šta je u tim situacijama govorio košarkašima Denvera.

- Samo pokušavam da pomognem. Lopta nije ulazila, ali sam pokušavao da ohrabrim ekipu, da kažem šta ćemo da raidmo u odbrani, da ih iznenadim - dodao je Somborac, koji je potom pohvalio i svoj rezervni sastav.

Nuggets Bucks Basketball Foto: Tanjug/AP

- Da budem iskren, nama je klupa trenutno startna postava!

Ušao je potom u kraću raspravu sa novinarom koga je pitao zbog čega se ne bi očekivalo da Denver pobedi najbolju ekipu lige.

- Počeli smo da pogađamo u drugom poluvremenu. Nisam ni znao da smo pogodili 22 trojke, samo su krenule one otvorene. Kada one počnu da ulaze, onda dobijete samopouzdanje i pogađate i neke gde pokušavaju da vas blokiraju - jasan je Nikola.

Denver Nagetsi posle trijumfa nad Milvokijem došli do 34. pobede u NBA ligi, što je uz 14 poraza dovoljno za drugo mesto na Zapadu. Milvoki je i dalje prvi na Istoku sa skorom 41-7.

Video: Gudurić slavio protiv Jokića: Ovo su najboljih 10 NBA poteza za ovo veče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA