Bogdan i Bjelica zatajili, Lejkersi tripl-dablom Lebrona razbili Kingse

Trojke Lejkersa "došle glave" Sakramentu

  • 0
Lakers Kings Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Sakramento Kingse sa 129:113, veče nakon utakmice sa Portlandom kada je sve bilo podređeno održanju sećanja na Kobija Brajanta.

Lebron Džejms je sa 15 poena (6/15 iz igre), 11 asistencija i deset skokova upisao novi tripl-dabl. Njegovo, šuterski ne baš idealno veče, nadomestili su rezervisti, pa je u Lejkersima bilo čak sedam igrača sa po više od deset poena.

Najviše je imao Entoni Dejvis koji je ubacio 21, dok je Ejveri Bredli postigao 19. U timu Kingsa nisu blistali Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica gde je prvi imao osam, a drugi devet poena.

Bjelica je imao i tri skoka, a Bogdan dva. Najefikasniji je kod Kingsa bio Dieron Foks sa 24 poena, a Badi Hild je ubacio 22. "Kraljevi" su slabije šutirali iz igre tokom meča, mada nije tako izgledalo na početku jer je Bjelica sa devet metara pocepao mrežicu trojkom već u prvom napadu.

Jezeraši su na nju nadovezali još tri, Ejveri Bredli i Deni Grin su bili surovi od samog starta. Kroz reket Kingsa je "duvala promaja" pa su Lejkersi rano došli do dvocifrene prednosti i sredinom prve četvrtine vodili 25:10.

Lakers Kings Basketball Foto: Tanjug/AP

Lebron je razigravao saigrače, Kuzma i ostali su pogađali, što u tranziciji, što iz povratnih lopti, pa je pre kraja prve deonice bilo i 42:18 u korist tima iz Los Anđelesa.

Već tada je bilo jasno da će Kingsi teško moći do preokreta mada su prišli u drugoj četvrtini i prepolovili prednost rivala. Dejvis i Mekgi su nastavili da u svom reketu "spuštaju roletne" blokadama, pa ekipa iz Golden 1 centra na kraju nije imala mnogo čemu da se nada na svom terenu.

Lakers Kings Basketball Foto: Tanjug/AP

Lejkersi posle ove pobede imaju skor od 37 pobeda i 11 poraza i drže prvo mesto zapadne konferencije NBA lige, dok su Kingsi sa 18 pobeda i 31 porazom pali na 13. poziciju.

NBA rezultati:

Indijana Pejsers - Njujork Niks 85:92

Orlando Medžik - Majami Hit - 89:102

Klivlend Kavalirs - Golden Stejt Voriors 112:131

Vašington Vizards - Bruklin Nets 113:107

Boston Seltiks - Filadelfija Seventisiksers 116:95

Dalas Maveriks - Atlanta Hoks 123:100

San Antonio Spars - Šarlot Hornets 114:90

Portland Trejlblejzers - Juta Džez 124:107

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA