≫ 

Brutalni "tripl-dabl" Jokića, dao je 39 poena, ali Denver je pao u produžetku!

Drugi najbolji poenterski učinak Srbina ove sezone nedovoljan da Nagetsi slave u Detroitu

  • 3
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić pružio je još jednu fenomenalnu partiju u dresu Denvera, drugu najbolju ove sezone (Atlanti dao 47), pošto je Detroitu isporučio čak 39 poena! 

Ipak, Nagetsi su poraženi nakon produžetka 128:123 (111:111), a Nikola je uz sjajan poenterski učinak u statističke kolone upisao 11 asistencija i 10 skokova.

Za dva poena je šutirao 15/20, za tri 1/3, penale 6/7, definitivno je bio daleko najbolji akter utakmice, zasenio i čvrstog Andrea Dramonda na drugoj strani (21p, 17 sk), pa ipak, Denver nije uspeo da iskoristi ni vrhunsku rolu našeg asa, kao ni veliku prednost posle prvih 12 minuta - 44:30!

Pistonsi su već do poluvremena anulirali razliku, čak i vodili na velikom odmoru, a u nastavku je viđena zanimljiva borba koja je ušla u dramatičan završetak.

Triler je viđen u finišu.

Jokić je na dva i po minuta pre kraja postigao poene za 109:109, Barton potom sa penala za vođstvo 111:109, a Redži Džekson je bio čovek odluke na drugoj strani pošto je vratio egal minut pre kraja.

Zatim je opet Nikola preuzeo odgovornost, ispalio je prvi šut za tri, ali ga je i promašio, srećom i Pistonsi nisu iskoristili dva napada do kraja, pa se ušlo u dodatnih pet minuta.

huan ernanngomez Foto: Tanjug/Ap

Detorit je Braunovom trojkom, te poenima Snela i Džeksona napravio ključnu razliku u produžetku, na šta gosti nisu imali adekvatan odgovor.

U pobeničkom sastavu čak sedmorica igrača upisala su dvocifren učinak: Dramond je imao 21, Džekson 20, Braun 19, Dumbija 17, Snel 13, Mihalik 13...

Kod Denvera, osim Jokića, prelazne ocene zaslužili su Barton, koji je dao 20, i Moris koji je stao na 19 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA