≫ 

Štimac: Kad smo svi na okupu mnogo smo jači

Centar Zvezde istakao da je pobeda u derbiju veoma važna za mesto u Aba ligi, ali i podstrek za naredne mečeve

  • 6
Vladimir Štimac Foto: Telegraf

Vladimir Štimac, centar Zvezde istakao je da je pobeda nad Partizanom 92:86 u derbiju 18. kola ABA, veoma važna za crveno-bele, pogotovo što je došla pred seriju važnih mečeva.

- Velika i važna pobeda, mi smo imali pritisak za ovo, Partizan nije imao. Dolaze nam dve važne utakmice u Evrolige, gde treba da vidimo da li možemo da uradimo sve da pobedimo, a onda nas čeka Mornar u Baru pa Kup.

- Bilo je grešaka na derbiju, svega, ali smo se borili i uspeli da izborimo tu važnu pobedu - rekao je Štimac i zatim analizitao ključne momente:

KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: Marko Jovanović

- Napravili smo greške u komunikaciji na preuzimanju na piku kad smo imali 40:27 i to je moglo da nas košta mnogo više. To jest i koštalo nas, je jer smo bili na klackalici do kraja.

- Najvažnije je da se oporavljaju igrači Dejan Davidovac i Marko Jagodić, mi smo ekipa gde  svaki dan neko drugi može da iskoči u prvi plan. I zato smo mi jaka ekipa koja ide da pobedi svaku utakmicu.

- Nama je primat ABA liga, ali ako možemo dobićemo i utakmice u Evroligi - kaže Štimac.

KK Crvena zvezda - KK Partizan Foto: Marko Jovanović

Na pitanje da li je ovaj meč prekretnica za dalje:

- Kao što sam rekao, mnogo smo jači sa svim igračima zdravim, imali smo viruse, pokosile su nas povrede. Vratili smo se iz Vilerbana posle pobede nad Asvelom umorni, pa se povredio Davidovac, a on nam dosta znači, pa se desila Alba i Žalgiris gde nismo imali rešenja. Sad smo se kompletirali, pa se nadam da ćemo ostati do kraja sezone na okupu - poručio je Štimac.

Video: Zvezda srušila Partizan u triler završnici i napravila korak ka plej-ofu ABA lige!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    3. februar 2020 | 22:31

    Sedi i pokri se ušima, kakav si ti licemer ... Najgori si bio noćas na parketu, unakazio si nas na +11 ... Da ne spominjemo zadnje dve pre toga šta si radio ..ne umes sam da uradiš ništa sem ako ti igrač ne stavi loptu na "tacnu" čak si i te mašio večeras i prošle 2 utakmice . Sedi i maši peskirom za to si doktor !🥇

  • Markec

    3. februar 2020 | 21:39

    Bravo Stime za borbu ali mora mnogo bolje to u odbrani.Idemo dalje i bez euforije.

  • Nikola

    3. februar 2020 | 22:02

    Realno da nije bilo maestralne odbrane Stimca u drugoj cetvrtini ne bi nas ni stigao partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA