Partija karijere Nikole Jokića: Upropastio najboljeg defanzivca NBA i pogodio najluđi šut za pobedu!

Imao je Jokić efikasnijih mečeva, ali ne i tripl-dabl sa ovakvim brojkama, uz neverovatan pogodak u poslednjem minutu meča

  • 5
Nikola Jokić, Denver, Juta Foto: AP/Tanjug

Nikola Jokić je odigrao novu monstruoznu partiju i doneo je pobedu Denveru na gostovanju Juti od 98:95! Srpski centar je ostvario svoj 11. tripl-dabl ove sezone i ukupno 38. u karijeri uz monstruozne brojke - 30 poena, 21 skok i 10 asistencija!

Imao je tokom karijere Jokić i efikasnije partije (rekord karijere mu je 47 poena), ali nikada nije imao ovakve brojke uz tripl-dabl i izjednačio je svoj lični rekord po broju skokova na jednom meču.

Postao je deo elitnog društva igrača koji su tokom karijere uspevali da ostvare tripl dabl uz 30+ poena i 20+ skokova, a jedino je uz Jokića još samo legendarni Karim-Abdul Džabar uspeo to da učini pre 25. rođendana!

Jokić se poigravao sa centrom Jute, Rudijem Goberom, koji je zvanično najbolji defanzivac lige i tu titulu nosi već godinama unazad!

Nikola Jokić, Denver, Juta Jokić postiže poene preko Rudija Gobera; Foto: AP/Tanjug

Na ovom meču Jokiću nije mogao ništa! Jokić je 13 od 14 svojih koševa iz igre postigao dok ga je čuvao upravo Gober, a takav je bio i šut koji je faktički Denveru doneo pobedu, koji je postigao u poslednjem minutu, iz neverovatne pozicije - "fejdavej" šutem sa jedne noge, koji je postao njegov zaštitni znak za "klač" šuteve ove sezone!

Denver su mnogi otpisali pred ovaj meč, jer Majk Meloun nije mogao da računa na nekoliko bitnih igrača i u rosteru je imao svega 7 momaka! Milsap, Barton, Plamli, Grant su bili van stroja, ovo je bio 5 meč Nagetsa u 7 dana, ali ni to nije omelo Jokića da predvodi tim do prve pobede Denvera u Juti od 2014. godine.

Asortiman Jokićevih šuteva bio je raznovrstan, posle uhvaćenih lopti u napadu, šutevima sa distance, posle prodora, dobrih proigravanja, igrom leđima pod košem... A čim bi ga protivnici udvojili ili ozbiljnije obratili pažnju na njega, usledile bi ludicne asistencije za saigrače, koje su izluđivale "Džezere".

Pored Jokića, istakao se i Džamal Mari, koji je postigao 31 poen, dok je Monte Moris ubacio 15. Kod Jute se istakao Majk Konli sa 21 poenom 8 skokova i 5 asistencija, kao i Donovan Mičel sa 18 poena i 8 skokova. Rudi Gober, koga je Jokić izludeo, postigao je 16 poena i imao 14 skokova. Po 16 poena postigli su i Bojan Bogdanović i Džordan Klarkson. Međutim, i pored više raspoloženih i dvocifrenih igrača, Denver je na krilima Jokića i Marija slavio bitan trijumf.

Nikola Jokić, Denver, Juta Slavlje Jokića i Marija, najboljih igrača Denvera; Foto: AP/Tanjug

Denver je ovom pobedom nastavio trku sa Klipersima za drugo mesto na Zapadu, pošto imaju isti broj pobeda, ali i jedan poraz više, dok je Juta na 5. mestu uz skor 32:18.

Pogledajte i najzanimljivije detalje meča:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: A gde si ti pošao lepoto, gde je lopta?: Jokić pomerio mozak Hasanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • humanist

    6. februar 2020 | 09:31

    Рад сам за успех свих наших спортиста широм света, али оно што ради овај човек може само да се пореди са успесима Новака Ђоковића. Индивидуалне успехе наших кошаркаша је давно превазишао, а како игра небо му је граница! Величанствени Ниџо!!!

  • Basketball

    6. februar 2020 | 09:57

    Dr. Nikola Jokić

  • Чичарито

    6. februar 2020 | 07:40

    Џез је одсвирао своје 🎷😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA