Himkijevo NBA pojačanje pred Zvezdu: "Pobegao" iz Kine zbog koronavirusa, pa došao u Podmoskovlje

Tomas Robinson, američki košarkaš i bivši igrač Sakramento KIngsa, Portlanda, Filadelfije, Bruklina i Lejkersa pojačao je Himki

  • 0

Dvadeset osmogodišnji krilni centar i centar je već igrao za ruski tim pre dve sezone (2017/2018) i od tada je bio u Kini.

Tim iz Podmoskovlja pojačava kao bivši igrač Sičuan Blu Vejlsa koje je napustio zbog epidemije koronavirusa u Kini i prekida tamošnje košarkaške lige.

Stranci koji igraju za kineske klubove su pre nekoliko dana dobili odobrenje da idu i pronađu druge angažmane u Evropi, Americi i ostalim delovima sveta, pa je Robinson tu mogućnost iskoristio.

Robinson je za Blu Vejlse odigrao 11 utakmica i prosečno upisivao dabl-dabl sa 16.5 poena i 12 skokova.

On će biti zamena za povređenog Džeremija Evansa, pa Himki na tom mestu neće imati skraćen roster kada bude ugostio Crvenu zvezdu na svom terenu.

Taj meč se igra u petak od 18 časova. Što se tiče Himkija, kada je prethodni put bio u ovom klubu Robinson je imao 8.2 poena i 5.8 skokova na 20 utakmica Evrolige.

Himki je trenutno u borbi za osmo mesto elitnog takmičenja jer posle 23 utakmice ima skor 9-14 i 12. je na tabeli. Međutim, razlika između 12. i 8. mesta su dve pobede, pa se Rusi nadaju da će ih pojačanje pogurati ka toj poziciji.

Video: Rade Zagorac na ivici suza posle pobede nad Virtusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA