Nagetsi čekaju igrače: Grin je islužen, Nejpir solidan asistent, Vonlej je skakač, a Keita enigma

Amerikanci bi rekli "nešto dobiješ, nešto izgubiš"

  • 0
Nuggets Bucks Basketball Aaron Gash

Košarkaški klub Denver Nagets zahvalio se svojim dosadašnjim igračima Huanču Ernangomezu, Maliku Bizliju i Džeredu Vanderbiltu na svemu što su uradili za taj klub.

Njih trojica su menjani u jednom od najvećih trejdova NBA za poslednjih dvadeset godina, kada su Hjuston Roketsi, Minesota Timbervulvsi, Denver i Atlanta Hoksi razmenili čak 12 igrača.

Spomenuti trio je otišao u Minesotu dok su u Denver stigli Šabaz Nejpir, Džerald Grin, Noa Vonlej i Keita Bejts-Diop.

Svaki ima iza sebe različito iskustvo i poziciju, krećući od najiskusnijeg Grina, koga bi Nagetsi mogli da otpuste, preko čvrstog i korektnog rezerviste u reketu Vonleja, korektnog beka u Nejpiru do Keite.

Bejts Diop (6.8 poena, 3.0 skoka, 0.8 asistencija u sezoni) bi mogao da se pokaže kao najzahvalnije pojačanje na krilu, a osim što su se oslobodili ističućeg ugovora Huanča, Nagetsi su dobili i igrača koji bolje šutira trojke od Džamala Mareja i Gerija Herisa ove sezone (33 odsto), uz navedene brojke na prethodnih 37 utakmica.

Vonlej (4.1 poen, 4.0 skoka, 0.9 asistencija 54% šut iz igre u sezoni) je dobar na skoku, gde ume da skupi po 13, 14 lopti. Nejpir (9.6 poena, 3.1 skok, 5.2 asistencije, 29.6% trojke u sezoni) je šestogodišnji "veteran" koji ume da podeli asistenciju i poslednje dve godine posebno je radio u ovom segmentu igre.

Grin (9.7 poena, 2.5 skokova, 0.9 asistencija, 36.1% trojke tokom karijere), ukoliko ga Nagetsi zadrže, ume da uđe u seriju poena, ali je u januaru napunio 34 godine, pa je nekadašnjem "letaču" ovo možda poslednja sezona u NBA.

Video: Ludnica u hali u Bolonji, Danilović dobio ovacije Grobara i navijača Virtusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA