Kampaco brutalnom partijom izjednačio Jovićev rekord: Milutinov dabl-dablom pobedio CSKA!

Čudna utakmica Reala i neverovatni Argentinac

  • 0
Fakundo Kampaco, Facundo Campazzo Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su moskovski CSKA sa 72:59 u 24. kolu Evrolige, dok je Real Madrid pobedio berlinsku Albu sa 103:97.

Nikola Milutinov je, skoro po običaju upisao dabl-dabl sa 11 poena i 12 skokova uz čak sedam ofanzivnih i bio je jedan od ključeva pobede svog tima.

Efikasniji od njega je bio Kostas Papanikolau sa 19 poena, dok je Ogastin Rubit imao 13. Na drugoj strani se sa 20 poena istakao Majk Džejms, a Darun Hilijard je imao 11.

Meč je rešen u korist Pirejaca neverovatnom trećom četvrtinom u kojoj su igrači tima iz Atine od minusa od jednog poena stigli do plusa od čak 16.

Jedan jedini poen iz igre je tada upisala čitava ekipa CSKA i to Hilijard dvojkom, a još po jedno slobodno bacanje su ubacili Kajl Hajns i Janis Strelnijeks, pa Armejci nisu mogli ni da se nadaju boljem ishodu.

Grci su u četvrtoj četvrtini poenima Vilija Boldvina otišli i na 62:42 i +20, da bi baš posle njegovog faula Majk Džejms koji minut kasnije spustio na 65:53 sa tri slobodna bacanja.

Nada je podgrejana i trojkom Nikite Kurbanova, ali kada je na nju trojkom odgovorio i Antonios Konijaris, na dva minuta do kraja je pobednik praktično bio rešen.

Olimpijakos sada ima deset pobeda i 14 poraza i nalazi se na 11. mestu, dok je CSKA sa 16 pobeda i osam poraza četvrti.

Tim Reala je pobedio zahvaljujući fantastičnom Entoniju Rendolfu koji je ubacio 27 poena Albi, koliko je imao i Džejsi Kerol, dok je Argentinac Fakundo Kampaco izjednačio rekord Stefana Jovića po broju asistencija.

Kampaco je imao čak 19 uspešnih dodavanja, što mu je uz deset poena bilo dovoljno za moćan dabl-dabl.

U Albi je Rokas Gidraitis imao 17 poena, Markus Erikson 12, a Martin Hermanson i Johanes Timan po deset.

Meč je protekao u neverovatnom trojkaškom obračunu dve ekipe koje su pogodile gotovo sve što su njihovi igrači šutirali spolja.

Real je posle deset minuta vodio sa čak 16 poena - 41:25, Alba je već posle sedam minuta druge četvrtine košem Noka Lendrija povela 48:47, a na poluvreme otišla sa čak +10, 60:50.

Rezultatski rolerkoster je nastavljen i u trećoj četvrtini koju je Real rešio u svoju korist sa osam poena, da bi u četvrtoj samo održao prednost na svojoj strani.

Real je ključnu prednost u nijansama napravio sa linije za slobodna bacanja, gde su "Blankosi" bili gotovo nepogrešivi (19/20), Alba je zakazala (11/18) i to je bilo dovoljno za poraz.

Madriđani su "stotkom" u Berlinu stigli do 18. pobede ove sezone, što im uz šest poraza drži visoko drugo mesto, dok je Alba na 16. mestu sa osam pobeda i 16 poraza.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Teodosić bacio Grobare u neviđeni trans promašenom trojkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA