≫ 

Bio je ol-star i jedan od spektakularnijih NBA igrača: Sad ga Klipersi "nogiraju" dan posle trejda

Strašno je šta se dešavalo sa omalenim plejmejkerom posle povrede kuka i epizode u Bostonu

  • 0

Ol-star igre Ajzee Tomasa iz perioda dok je igrao za Seltikse sada već deluju kao praistorija, iako su od njih prošle nepune tri godine.

Plejmejker Vašington Vizardsa je dobio "nogu" u Boston Seltiksima, kada se "zelenima" ukazala prilika da pre tri godine dovedu Kajrija Irvinga iz Klivlend Kavalirsa, pa je Tomasova karijera krenula nizbrdo.

Najnovija informacija je da je Tomas otpušten iz Los Anđeles Klipersa, odmah nakon što je stigao u Kaliforniju iz Vašington Vizardsa.

Čarobnjaci su ga šestog februara dobili u trejdu tri ekipe, u kom su pored Vašingtona i Klipersa bili još i Njujork Niksi, ali su odlučili da im je Tomas višak dan kasnije. To je potvrdio u subotu i predsednik košaršakih operacija Klipersa Lorens Frenk.

Tomas se pre dva dana zahvalio Vizardsima na prilici da pokaže kako može da igra na visokom nivou.

Ove sezone prosečno beleži 12.2 poena uz 3.7 asistencija, dok je u najboljoj sezoni karijere 2016/2017 bio jedan od kandidata za MVP-ja sa čak 28.9 poena po utakmici u proseku.

U tom trenutku je Klivlend na Istoku još bio prejak, ali je Boston predvođen Tomasom uprkos svemu bio ozbiljna konkurencija Kralju.

Od tada je Tomas bio i u Lejkersima i Denver Nagetsima, ali nigde nije dobijao minute i pružao partije kao u dresu tima koji ga se olako rešio i iskoristio nezadovoljstvo Irvinga u Klivlendu da dovede "Ankl Drua".

Borba za prvo mesto u ABA ligi večeras (18.00) u Areni: Partizan čeka Budućnost, a gotovo je izvesno da će tim koji bude slavio krenuti u plej-of sa pol-pozicije. Kvota na crno-bele je 1,45, a na Đetiće 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Budućnost.

Video: Gudurić slavio protiv Jokića: Ovo su najboljih 10 NBA poteza za ovo veče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA