≫ 

Šakota o Zvezdinom plej-ofu posle poraza u Baru: Bili bismo bezbedniji da smo pobedili

Smatra da nema mesta za brigu

  • 17
Dragan Šakota Foto: Marko Jovanović

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota kaže da njegov tim nije u značajno lošijoj poziciji pred ključne utakmice u borbi za plej-of ABA lige, nego što je to bio pre utakmice sa Mornarom.

Barski klub je pobedio Zvezdu sa 71:64 u 19. kolu regionalnog takmičenja, pre svega lošom igrom Zvezde u napadu tokom tri četvrtine.

- Najbolje da budem kratak, čestitam protivniku koji je u svakom slučaju bio bolji i mi nismo uspeli da uspostavimo igru kakvu želimo i kako možemo. I ispod koša i na periferiji, naši problemi se ne tiču nikoga, s tim treba da se borimo. Tako je kad igraš Evroligu, ali sve se nekako događa u lošem momentu. Četvrta utakmica u sedam dana, nismo izdržali, a protivnik je bio motivisan i sve čestitke - prokomentarisao je Šakota.

Crveno-beli su proigrali tek u poslednjoj deonici koju su dobili sa 25:9, ali čak ni to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz sa igračem manje u rotaciji.

Beogradski klub je u halu Topolice stigao slabiji zbog neigranjem Lorenca Brauna.

- Pre svega su odigrali jako dobru odbranu, a mi smo u poslednji čas ostali bez plejmejkera, jedino kog imamo. Nismo mogli da organizujemo napad kako hoćemo i došlo je do konfuzije, koja nas je koštala i tog početnog rezultata velike razlike koja je odredila kasnije i tok utakmice i neku psihologiju koje se nismo rešili sve do drugog poluvremena. Počeli smo jako dobro u drugom poluvremenu, sa četiri, pet dobrih odbrana, ali nismo to povezali sa napadom i razlika je ostala visoka - objasnio je Šakota.

Njegov tim je slavio u prvom delu sezone, do kraja regularnog dela ABA lige ga čekaju još tri meča.

- Došli smo sa ambicijom da pobedimo, ali smo se na putu do ovde mnogo istrošili, to je jedno, a drugo, ništa se bitno nije promenilo. Iako bismo samo bili bezbedniji u borbi za treću poziciju. Ovako sa tri pobede u Beogradu mi smo i teoretski u toj poziciji gde bismo bili i da smo pobedili - zaključio je strateg crveno-belih.

Zvezda do kraja regularnog dela sezone ima mečeve sa Cedevita Olimpijom, FMP-om i Zadrom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Severac

    10. februar 2020 | 21:42

    Pojma ti nemas, nijedna akcija, nijedan pik nismo odigrali, nijedna kontra... Da nam nije Berona i Puntera da sutnu preko ruke, gubili bi svaku po 20 razlike... Staromodan si gospodine Sakota, penzija je za Vas.

  • Bravo..

    10. februar 2020 | 21:39

    ...svaka čast za izjavu. Nikada ne bih rekao da bi nam bilo lakše da smo pobedili večaras. Sada mi je lakše..

  • ekipa za poraze

    10. februar 2020 | 22:14

    nije problem bit dobar trener sa dobrim igracima. danas je partizan prototip moderne kosarke koja je 100 godina ispred ovoga sto igra zvezda.i sakota bi bio dobar da ima dobre igrace.,tri igraca u zvezdi su osrednje kvalitete i nesto malo vrijede , ostalo je za aba 2 koja je rekreativna liga.ova zvezda dokazano nista ne vriedi bez sudija.tako da ne ocekujte nista od njih osim casnih poraza.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA