≫ 

Nedović i Micov oblače dres "Lejkersa": Armani odaje posebnu počast Kobiju

Neki su menjali brojeve, drugi su na patikama i dresovima dopisivali brojeve 8, 24 i poruke Kobiju, a Olmpija ide korak dalje

  • 2
KK Olimpija Milano Foto: olimpiamilano.com

Košarkaški klub Olimpija iz Milana spremio je poseban način da oda počast nastradaloj legendi Lejkersa - Kobiju Brajantu, tako što je spremio novi set opreme u bojama kluba iz Los Anđelesa.

- Olimpija u Pezaru u sećanje na Kobija, Đorđo Armani. Ovo je naš način da mu se još jednom zahvalimo - piše u objavi kluba iz Italije. Ovo se odnosi na meč Fajnal ejta italijanskog Kupa.

Klub nakon toga namerava da stavi dresove na aukciju i onda donira novac organizaciji "MambaOnThree". Olimpija taj meč igra protiv Kremone, a dresovi će biti korišćeni tokom čitave završnice turnira.

- Brajant je bio zvezda koja je inspirisala milione sportista širom sveta tokom svoje legendarne karijere, a sve je počelo ovde u Italiji. Tako što mu odajemo počast još jedan poslednji put je način da zahvalimo na svemu što je uradio za košarku čitave planete - piše u saopštenju kluba koje potpisuje Armani.

Tako će srpski igrači Vladimir Micov i Nemanja Nedović bar na jedan meč svoje standardne crveno-bele boje dresa zameniti za zlatno-ljubičaste.

Odavno je poznato da je Brajant deo svog odrastanja proveo upravo u ovoj zemlji, gde je njegovog oca odvela karijera, te da je Kobi zbog toga imao posebne veze sa "Čizmom".

Zbog toga je deci i dao imena Natalija Dijamante, Đijana, Bjanka Bela i Kapri Kobi.

Podsećamo, Brajant je 26. januara nastradao u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu u Kaliforniji. Tada je sa svojom ćerkicom Đijanom i još sedmoro putnika leteo sa aerodroma Džon Vejn u Tauzend Ouks u Mamba sports akademiju gde je Đijana imala košarkaški turnir.

Video: Ista je moja Điđi: Vanesa Brajant objavila snimak Kobijeve najmlađe ćerke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ture

    12. februar 2020 | 15:01

    Ja vec pomilsio sta ce ovih dva antikosarkasa u lejkersima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA