Dončić sve veći "kamen" za Divca: Vlade možda dobije otkaz u Kingsima

Jesu li promene u Kingsima na pomolu?

  • 9

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac mogao bi uskoro da ostane bez svoje pozicije, ako je verovati informacijama NBA insajdera Šemsa Čaranije.

Ukoliko Divac ode, to će biti zbog spleta više okolnosti u kojima su i njegovo raspoloženje, ali i raspoloženje koje vlada prema Divcu.

Vlade Divac Foto: Profimedia/AFP

Srbin već godinu i po dana sluša kako je mogao da propusti Luku Dončića na draftu da bi izabrao Marvina Beglija na poziciji krilnog centra i to mu nimalo ne prija.

S druge strane, niko nije mogao pouzdano da zna koliko će Dončić eksplodirati u NBA posle sjajnih sezona u Evroligi, tako da je Dalas više pogodio premiju, nego što je Sakramento "omanuo".

Begli je kvalitetan igrač, ali ga ove sezone povrede žestoko muče i to je jedan od kamena spoticanja. Bilo je navodno bojazni da bi Dončić usporio razvoj Dierona Foksa, a s obzirom na to da su i Dončić i Foks i Badi Hild igrači koji vole da imaju loptu u svojim rukama, pitanje je kako bi gomilanje talenta uticalo na timsku "hemiju".

Pred ovu sezonu bilo je predviđeno da Kingsi odu korak dalje u odnosu na proteklu, ali se to nije desilo, a nije bogzna koliko pomogao ni trener Luk Volton.

luka dončić Foto: Tanjug/Ap

Odluku o Divčevom angažmanu će doneti vlasnik Vivek Ranadiv, koji je takođe pod pritiskom i zbog rastuće popularnosti slovenačkog košarkaša u Americi. Klub se u međuvremenu oglasio kratkim saopštenjem u kom kaže da će ekipa napredovati.

- Verujemo Vlade Divcu i znamo da je pravi čovek za Kingse i da od nas može da napravi pobednički tim, te da obraduje grad i navijače - kažu u Sakramentu.

Za sada se čini da je generalni menadžer Kingsa "miran" bar do leta, kada će morati da izvede neku novu "magiju" poput trejda Hilda i još nekolicine igrača za Demarkusa Kazinsa, ili bi u suprotnom lako mogao da ostane bez posla.

Video: Divac na Božić doveo ženu i sina da pucaju iz sačmare u SAD: Posle jednog hica mu nije bilo svejedno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    12. februar 2020 | 22:15

    I treba da dobije otkaz, propustiti Doncica i to covek koji zna evropsku kosarku i njega jako dobro je neoprostivo. Bice to jedna od najvecih gresaka na draftu ikad .

  • Filip

    12. februar 2020 | 20:53

    Divac i Danilovic veliki kosarkasi, nikakvi kosarkaski rukovodioci.

  • Perke

    12. februar 2020 | 21:27

    Cela ta grobarska ekipa je kao rukovodeci i trenerski kadar jedna velika 0....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA