≫ 

80 miliona dolara za četiri godine: Bogdan Bogdanović pred potpisom ugovora karijere!

Američki mediji najavljuju skoriji rasplet u karijeri srpskog reprezentativca

  • 26
Sakramento Kings Foto: Tanjug/AP

Sakramento Kingsi su u minulom periodu trejdova odabrali opciju da zadrže Bogdana Bogdanovića, a sada bi mogli da pokušaju i da obezbede produžetak saradnje sa srpskim reprezentativcem. To će, međutim, da ih košta poprilično.

Naime, Bogdanović na leto postaje ograničeni slobodni agent, što bi moglo da mu donese četvorogodišnji ugovor vredan i do 80 miliona dolara, smatra Šon Devenej iz Forbsa.

- Na tržištu slobodnih agenata, obično bi ta svota bila manja, a problem bi mogla da mu naparavi i činjenica da je ograničeni slobodni agent. Ali suština za Bogdanovića je da bi mogao da pronađe negde četvorogodišnji ugovor za ukupno 80 miliona dolara. To je minimum, ali je neophodno da Bogdanović nađe tim koji bi morao da natera Kingse da izjednače ponudu, a biće ih dosta koji će razmišljati da ga dovedu kao slobodnog agenta 2021. godine - preneo je Devenej mišljenje jednog od funkcionera NBA lige.

Naravno, ukoliko Kingsi ne uspeju da obnove ugovor sa Bogdanovićem pre isteka sadašnjeg 2021, moraće da izjednače svaku ponudu nekog drugog kluba kako bi ga zadržali u Sakramentu.

I dok ovo mnogima izgleda prosto, problem sa ograničenim slobodnim agentima nije uvek lako rešiv i nije lako predvideti ishod cele priče.

Ono što američka javnost potencira je činjenica da bi mogao uskoro da krene pravi rat za Bogdanovića jer se radi o dobrom šuteru i solidnoj kombinaciji pleja i beka koji bi koristio mnogim timovima u NBA ligi. A to košta, blizu 80 miliona evra za četiri sezone.

Video: KSS izabrao najbolje u 2019. godini, nije bilo dileme!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    13. februar 2020 | 09:08

    Doticni da zahvali grobarskoj hobotnici na ovim ugovorima...pocevsi od 30 bacanja u domacem plejofu, preko forsiranja kod Zoca, do zavaljivanja u NBA kod Divca....kad bude klacovao neku utakmicu u reprezentaciji, dobice postovanje..do tad, obicna grobarska prevara od igraca...

  • Dragan

    13. februar 2020 | 10:30

    Neki put me bude sramota sto sam Srbin a to je upravo sada kada čitam ove komentare ... Mi ljude delimo na to da li je Zvezdas ili Partizanovac a ne kakav je igrač ili čovek!!!! Nikada nije odbio poziv za reprezentaciju,ni kada je prešao u NBA on je dolazio da igra i trenira kada drugi nisu hteli zbog ugovora ili da se odmore. Daje 110 pošto za reprezentaciju I sasvim je dobar igrač, sjajan igrac ne svetska zvezda ali igrac i čovek. I da ga neko pljuje ovde sramota... Da, nezasluzuje tolike pare a zasto ne? Koliko su plaćeni drugi? Da li svi oni vrede tolike pare? SRBI podržavajmo jedni druge jer sve nas je manje a jedni druge unistavamo

  • napravi komunalno

    13. februar 2020 | 09:41

    sine pa ti mozes kupit obadva fmp-a pa ih pretvorit u pravu namjenu..komunalno preduzece za ciscenje garad i prikupljanje sekundarnih sirovina...ako to uradis slavice te postena srbija..ti si majstore igracina nad igracinama i malo su ti platili koliko vrijedis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA