≫ 

Beron odveo Zvezdu u finale Kupa Koraća: Trojka u poslednjoj sekundi posle drame!

Crveno-beli posle velike borbe pobedili Mega Bemaks i izborili finale i borbu za prvi trofej u sezoni

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde  pobedili su Mega Bemaks sa 80:79  u prvom polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Koš odluke postigao je Bili Beron na sekund pre kraja za tri poena čime je i rešio pitanje pobednika.

Video: Kad je teško - Bili Beron! Amerikanac trojkom doneo finale Kupa Koraća

Prava drama viđena je u finišu meča u Nišu. Mega je vodila sve vreme u drugom poluvremenu od četiri do šest poena razlike, pogotovo u finišu( 79:74), ali se Zvezda približila na 79:77 na 39 sekundi pre kraja i to trojkom Bilija Berona iz izrađene akcije.

Mega je imala napad, pokušala je pa promašila, ali je izborila loptu i imala novi napad. Međutim, snažna odbrana Zvezde naterala je Megu na niz grešaka i na kraju Ašćerića na brz šut preko ruke i on je promašio, a svakako je istekao i napad.

Zvezda je krenula u poslednji napad na 18 sekudi pre kraja. Beron je uzeo loptu i driblao, niko nije pravio faul iz Mege, što je bilo dosta čudno. Amerikanac je driblao u desno naskočio i pogodio za tri poena na sekund pre kraja i rešio meč.

Mega je pokušala da nešto uradi, ali nisu imali dovoljno vremena. Zvezdu je predvodio Panter sa 22 poena, dok je Beron dodao 18, a Štimac 10 uz 7 skokova. Kod Mege Peri je dao 20 poena, Simonović 13, a Atić 12.

Inače, utakmica je bila dosta zanimljiva i neizvesna sa dosta promena rezultata. Mega je bolje krenula u prvom poluvremenu i imala je prednost 24:17. Međutim, mlada ekipa Mege , sklona oscilacijama dosta je grešila u drugom periodu, pa je Zvezda serijom 15-0, koju je kreirao Panter sa devet poena, totalno preokrenula meč 33:40.

KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos Foto: Marko Jovanović

Delovalo je da Zvezda ima kontrolu i da će u nastavku uspeti da prelomi meč na veću razliku i privede ga kraju u svoju korist. Međutim, desilo se suprotno. Mega kreće mnogo motivisanije, agresivnije i sada ekipa Dejana Milojevića pravi seriju 21-6 za prednist 54:46 u 26. minutu.

Dve greške trenera Milojevića

Od tada pa nadalje Mega je imala kontrolu nad mečom, Peri je dirigovao napadom Atić i Ašćerić pogađali trohke, Simonović dominirao pod košem.

Zvezda se mučila, pokušavala da stigne, ali sem Pantera i donekle Štimca i Gista nije bilo mnogo raspoloženih igrača, sve dok se nije probudio Beron. To je i odlika dobrih šutera. Mogu da se ne vide celo poluvreme, a onda sa dva šuta reše meč.

KK Partizan - KK Mega Vizura, Dejan Milojević Foto: Marko Todorović

Tako je i bilo. Mega je imala 79:74 na samo 50 sekundi pre kraja. Zvezda je uzela tajmaut, izvela akciju za Berona koji je pogodio trojku.

To je bila prva greška trenera Milojevića što nije tražio faul. Druga greška je bila na 18 sekundi pre kraja kada je Beroj ponovo imao loptu i krenuo u napad. Driblao je i niko nije pravio faul, a onda je pogodio trojku za 79:80 i rešio meč.

Video: Milojević objasnio zašto nije pravio faul kad Beron šutira za pobedu

CRVENA ZVEZDA - MEGA BEMAKS 80:79

(17:24, 23:9,18:27, 22:19)

Čair:

Gledalaca: 4000

CRVENA ZVEZDA: Braun, Lazić, Beron 18, Simanić 2, Odžo 5, Panter 22, Davidovac 5, Dobrić, Gist 8, Kuridža Jagodić 8, Dženkins 2, Štimac 10  (7 sk)

MEGA BEMAKS: Mišković 8, Peri 20, Atić 12, Ašćerić 10, Simonović 13, Marjanović 1, Cerovina 8, Tanasković 4, Šćekić, Mesiček 3

Kup Radivoja Koraća,

polufinale

Crvena zvezda - Mega 80:79

Partizan - FMP 85:77

NEDELJA:

Finale: Crvena zvezda - Partizan 21.00

KK Crvena zvezda - KK Panatinaikos Foto: Marko Jovanović

TOK MEČA.

IV ČETVRTINA:

KRAJ

40. MINUTA 79:80 Beron je uzeo loptu driblao do kraja krenuo naskočio i pogodio trojku na sekund pre kraja,.

40. MIN: 79:77 Mega ne koristi napad iako je imala šut za tri poena, koji je promašio Ašćerić. Mega je uzela tajmaut na 18 sekundi do kraja meča.

40. MIN:79:77 Akcija je napravljena za Berona koji je izašao iz bloka i pogodio trojku na 39 sekundi pre kraja. Velika greška Milojevića koji nije tražio da se pravi faul i tako spreči šut za tri poena.

40. MIN:79:74 Velikih pet poena za Megu na samo 50 sekundi pre kraja. Dženkins pogrešio kod izvođenja, ali se Zvezda ipak odbranila... Imaju napad, a Šakota je tražio tajmaut.

KK Crvena zvezda - KK Mega Bemaks Foto: KK Mega /Ivica veselinov

38. MIN: 77:74 Mega ima tri poena a samo je 2 minuta i 50 sekundi do kraja, Cerovina je promašio dva slobodna bacanja, kojima je mogao da donese veću prednost.

36. MIN:75:70 Simonović daje dva plus jedno za novo vođstvo Mege od pet poena.. Biće ovde drame do kraja.

36. MIN: 72:70  Zvezda koristi greške ekipe Mege koja upada u svoju "žutu" minutu i napadu i na taj način stižu prednost i uvode meč u neizvesnot.

34. MIN: 72:66 Nova trojka Cerovine ukupno deveta Mege kojom se održava prednost ekipe Dejana Milojevića. Zvezda  i dalje igra usko i dozvoljava šuteve spolja, rizikuju pa je pitanje da li če se rizik isplatiti.

32. MIN:63:58 Nova trojka Mege, koja uglavnom iz daljine pokušava da poremeti odbranu Zvezde, što im ponekad i uspeva.  U odbrani igraju na brz faul kako bi davali slobodna bacanja Zvezdi i sprečili ih da igraju svoju organizovanu igru.

III ČETVRTINA:

30. MIN: 60:58 Igra se agresivno na ivici faula pa se napadi završavaju slobodnim bacanjima. Probudio se ponovo Panter i sa nekoliko poena uspeo da podigne nivo igre Zvezde ali i dalje su u zaostatku.

26. MIN: 54:46 Mega ima velikih osam poena razlike,Zvezda jako loše ušla u treću četvrtinu, mekano u odbrani, slabo u napadu i dozvolila je seriju 21-6 za šest minuta

23. MIN: 47:42 Nastavila je Mega da igra vrlo jako i poletno i da održava prednost. Pomovo je proradio Atić, dok Simonović igra svoju standardnu igru sa skokovima i rampama.

22. MIN: 40:40 Mega kreće ponovo ofanzivno i agresivno u napadu i odbrani i serijom 7-0 približila se Zvezdi

KK Crvena zvezda - KK Mega Bemaks Foto: KK Mega /Ivica veselinov

II ČETVRTINA:

20. MIN: 33:40 Uspela je Mega da preseče seriju Zvezde i da zasutavi njihove kontranapade i da ostane na samo sedam poena zaostatka.

16. MIN: 27:34 Panter nastavlja dominaciju na ovom meču i ponovo ubacuje 9 vezanih poena uz koševe Kuridže i Štimca za 15:0 seriju Zvezde. Crveno beli su imali 7 skokova u napadu i čak 18 poena iz reketa su ubacili.

Video: Šakota tražio tajmaut na sekund pre kraja poluvremena, pa nacrtao akciju

13. MIN: 27:26 Kevin Panter ponovo spasava Zvezdu kao protiv Radničkog, dva slobodna bacanja, pa trojka pa odmah ulaz i dva poena i Zvezda se približila.

12. MIN 27:19 Mega nastavlja sa dobrom igrom u napadu, uglavnom kreiraju akcije iz dva na dva i tako rešavaju mis meč situacije jer imaju visinu megini mladi igrači Siminović, Mišković..

KK Crvena zvezda - KK Mega Bemaks Foto: KK Mega /Ivica veselinov

I ČETVRTINA:

10. MIN: 24:17  Zvezda slabo brani napade Mege koja igra vrlo atraktivno, Peri diktira tempo igra pik en rol sa Tanaskovićem i Miškovićem i održava prednost, uz naravno dobar šut za tri poena (4-6) Zvezda igra vrlo mekano odbranu, vrlo usko i dozvoljavaju šuteve protivniku.

6. MIN: 15:12 Zvezda gubi prednost, razigrao se Kendrik peri sa dve trojke, Mišković je ubacio 8 poena i mladi tim Mege kontroliše ovaj meč.

4. MIN: 5:9 Zvezda održava minimalnu prednost zahvaljujući raspoloženom Beronu koji je ubacio 7 poena, ali ga je odlično na drugoj strani pratio Mišković.

2. MIN: 2:6 Zvezda kreće vrlo agresivno, dve dvojke Berona, pa zakucavanje Odža. Tendencija crveno-belih je da napadnu pod košem, jer Mega nema snažnog centra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA