≫ 

Partizan spreman za Radnik, Milošević obećava: Ne odustajemo od borbe za titulu

Dužni smo da pružimo maksimum i ne odustanemo, a verujem I da možemo da podignemo igru na viši nivo, jer smo sačuvali ceo tim, kaže šef struke crno-belih

  • 12
Početak priprema FK Partizan Foto: Marko Jovanović

Partizan ima za šta da se bori, uverava trener Savo Milošević pred nastavak takmičenja u Superligi, odnosno pred prvi prolećni duel u kome će crno-beli odmeriti snage sa Radnikom na svom stadionu (nedelja, 16.00 - TV Arenasport). S obzirom na činjenicu da su u opticaju 51 bod I još sasvim dovoljno mečeva, u Humskoj veruju da su čuda moguća, baš kao i 2017. godine kada je posle zaostatka na polusezoni, na kraju prigrabili oba trofeja.

Miloševićev tim je formalno jači za dva imena – Bojana Matića i Uroša Vitasa, mada on napominje da su ipak tri pojačanja u opticaju svrstavajući I oporavljenog Lazara Markovića u tu ketegoriju.

- Veliko nestrpljenje vlada u ekipi pred nastavak prvenstva. Verujem da smo se dobro spremili, imamo velika očekivanja, neće biti lako, pogotovo što nam nedostaje takmičarskog ritma, a protivnici će biti maksimalno motivisani. Probaćemo da sve utakmice, počev od sutrašnje, odigramo u što boljem ritmu, koliko nam to fizičko stanje dozvoljava – počeo je Savo Milošević izlaganje pred medijima.

Prilično teška misija je pred Partizanom, zaostatak je veliki, ali se Milošević očito ne predaje.

- Ne opterećujemo razlikom i stanjem na tabeli... Dužni smo da pružimo maksimum i ne odustanemo od borbe. Istovremeno, dužni smo da podignemo igru na viši nivo. Verujem da to možemo, jer smo sačuvali tim od jesenas, što je retkost u našem fudbalu. Ekipa se poznaje. Nadam se da ćemo neke stvari lakše raditi tokom proleća. Na utakmicama na kojima je tokom priprema prva ekipa igrala 45 ili 60 minuta, u nekim segmentima izgledali smo brže, međutim, jedno su pripreme, sad to valja prebaciti na takmičenje, što je suština fudbala, transfer sa treninga na takmičanje. Probaćemo da pobedimo što veći broj utakmica, a kroz takmičenje ćemo videti da li ćemo ući u šansu da se borimo za titulu.

FK Partizan Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

DOSTA IGRAČA JE RASPUCANO, NE SAMO SUMA I SADIK

Pre tri godine,Uroš Đurđević i Leonardo da Silvu Soza su praktično sami doneli trofeje sa 48 prvenstvenih golova. Umar Sadik i Sejduba Sumu su do sada postigli 29 golova i idu ka tom cilju.

- Ne bih da kalkulišem na taj način. Pričali smo jesenas o realizaciji, izdvojila su se njih dvojica, ali broj igrača koji tresu mreže. Kad ste imali primedbe što Sadik ne postiže golove, rekao sam da će proraditi. U međuvremenu su pogađali Asano, Filip Stevanović, Tošić, Natho, nadamo se da će i Lazar Marković, dao bi više da se nije povredio. To je sedam, osam igrača sposobnih da postignu gol na svakoj utakmici. Nebitno mi je da li će se Suma i Sadik izdvojiti ili će nova dvojica poboljšati saldo, najvažnije je da golovima dolazimo do bodova.

Raduje činjenica da Partizan tokom priprema nije menjao stil, štaviše - dodatno se ubrzao.

- Bez obzira što smo odigrali dosta jakih utakmica ove zime, ipak je to pripremni period. Fizička potrošnja može da bude jednaka na prijateljskim i takmičarskim mečevima, ali u borbi za bodove imate psihološku komponentu, što zna da bude komplikovano. Zato je teško proceniti na osnovu kontrolnih susreta šta možemo. Kroz prve zvanične susrete, kad budemo imali i emotivni i takmičarski pritisak, videćemo gde smo posle svega.

Upitan kako je zadovoljan pojačanjima, Milošević je rekao:

- Zadovoljni smo novajlijama, ove igrače smo pokušali da dovedemo i u letnjem prelaznom roku, njima valja dodati da je Lazar Marković uz manje probleme prošao pripremni period, spremniji je nego jesenas, praktično imamo tri ozbiljna pojačanja u odnosu na prvi deo sezone. Imamo i mogućnost rotacije, biće nam lakše, kao što će nam manji broj utkamica dozvoliti da imamo više energije. Matić je dobro iskoristio tri sedmice, brzo je video šta pokušavamo, praktično se već adaptirao, dok je Vitas tek počeo da trenira sa ekipom, trebaće mu malo više vremena, ali neće imati problema da se privikne.

Navijači Partizana, Grobari Foto: Marko Jovanović

IGROM SMO ZASLUŽILI POSETU

S obzirom na to da se radi o prvom meču proleća, te da je Partizan ostavio lepe uspomene iz jeseni, Milošević veruje da će to publika prepoznati I doći u većem broju da podrži ekopu.

- Očekujem malo više publike tokom proleća. Bio sam skeptik s početka sezone, ali sam uvek govorio da će naša igra diktirati broj ljudi na tribinama. Statistika pokazuje da smo znatno povećali posetu. Snažan indikator je poslednja utakmica u Ligi Evrope, takmičarski nebitna sa Astanom, po lošem vremenu, a došlo je između 14.000 i 15.000 navijača. Načinom igre naterali smo da dođu na stadion. Jedini način je da to nastavimo i da je podignemo na viši nivo. Možemo bolje i brže“, uverava Savo Milošević, istakavši da su pred utakmicu sa Radnikom jedino Saša Zdjelar I Lazar Marović pod znakom pitanja, jer imaju probleme sa bolovima u leđima.

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    15. februar 2020 | 17:30

    Pa zar nisi rekao posle Vozdovca da odustajes?

  • Др

    15. februar 2020 | 17:58

    Саво...... Шта рече!? Купи,бре, играчима бунде, видиш да је сваке суботе све 'ладније!

  • febo

    15. februar 2020 | 17:31

    Ne brini se ,trece mesto vam ne gine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA