≫ 

Velika promena u NBA u čast Kobija Brajanta: MVP trofej na "ol-staru" sada nosi njegovo ime!

I ovim gestom NBA se poklonila pokojnom asu

  • 0
mvp trofej Foto: Tanjug/Ap

Komesar NBA lige Adam Silver obnarodovao je vest koja će sasvim sigurno obradovati sve ljubitelje košarke i "lika i dela" Kobija Brajanta.

Silver je u obraćanju na zvaničnoj konferenciji pred "ol-star" manifestaciju izjavio da će ubuduće MVP trofej za najboljeg igrača "ol-star" utakmice poneti ime po nedavno tragično nastradalom košarkašu.

- Razmišljali smo o tome koji bi to bio najbolji način da mu ukažemo čast. Desilo se da je njegov odlazak došao malo pre početak "ol-star" dešavanja,  a upravo su "ol-star" utakmice, osim pet titula koje je osvojio, obeležile njegovu karijeru. Kobi je 18 puta bio učesnik "ol-stara" i rekorder sa četiri MVP priznanja - rekao je Silver.

- Za sve nas, čini se da je ovo najbolji način da mu se odužimo i ukažemo čast - dodao je.

MVP nagrada po Kobiju biće aktuelna već od ovogodišnjeg "ol-star" samita najboljih NBA igrača, zbog čega će, sasvim sigurno, biti pojačana i takmičarska draž s obzirom da će mnogi želeti da budu prvi koji će osvojiti trofej "Kobi Brajant".

Podsetimo, Kobi je u svojoj eri bio ikona utakmica svih zvezda, debitovao je još 1998. godine na "ol-staru" sa 19 godina i tako postao najmlađi učesnik veliek smotre.

 
 
 
View this post on Instagram
Adam Silver just announced that the All-Star MVP Award will now be named the Kobe Bryant MVP Award. 👏A post shared by SportsCenter (@sportscenter) on

Video: Suze i skandiranje imena legende: Lejkersi će preboleti poraz od Portlanda, Kobija neće nikad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA