"Smejao sam se drugim centrima, gledaju Jokića i pitaju se: Kako ne možemo da zaustavimo debeljka?!"

Danas svi znaju šta da očekuju od srpskog asa

  • 3

Košarkaš Denver Nagetsa Vil Barton prisetio se trnovitih početaka ekipe koja je sada jedna od najboljih na Zapadu NBA lige, ali i njene prve zvezde - Nikole Jokića.

Nagetsi su pre četiri godine počeli da grade tim iznova i birali neke od pikova sa visokih mesta, pa su između ostalih dovodili Emanuela Mudieja, Džamala Mareja, Gerija Herisa, dok im je startni centar bio Jusuf Nurkić.

Ispod radara je prošao izbor Nikole Jokića na draftu 2014. godine sa 41. mesta, a Somborac je radio tiho i skromnim doprinosom u ruki sezoni pokušavao da se nametne, što je učinio u drugoj.

U međuvremenu je postao dominantan, postao je ol-star kalibar igrača i ove godine u Junajted centru će drugi put zaredom igrati meč svih zvezda lige zahvaljujući proseku od 20.6 poena, 10.2 skoka i 6.9 asistencija po meču.

- Nikola je previše dobar. Nije važno kako radi sve te stvari ako to čini efektivno i na visokom nivou, niko ne može da ga zaustavi. To vidimo na primeru Lerija Birda, nije bio najbrži, ali je bio dominantan. Medžik nije imao najbolje atletske mogućnosti, ali je bio dominantan. Džordan nije baš šutirao trojke, ali je dominirao. Veliki igrači rade stvari na svoj način - objasnio je Vil Barton za Denver Post.

Jokić je u toj drugoj sezoni probao da igra u paru sa Nurkićem, nije išlo i bosanski centar je morao iz Kolorada, dok se Nikola "zacementirao" u startnoj postavi.

Denver je počeo da se uzdiže, Jokić da beleži neke nerealne brojke u pogledu asistencija za poziciju centra, a sve to uprkos činjenici kako su ga drugi, atletski moćniji centri posmatrali.

- Smejao sam se drugim centrima, zato što su izgledali kao: Čoveče šta koji k***c? Ovaj j***ni spori debeljko nas ubija i nemamo odgovor na to! Ali sada, sada dobro svi znaju šta da očekuju - kaže Barton.

Da podsetimo, Jokić će od dva časa ujutru u nedelju na ponedeljak igrati u timu Lebrona Džejmsa na Ol-staru, a protiv tima Janisa Adetokumba. Taj meč ćete moći uživo da pratite na Telegraf sportu.

Video: A gde si ti pošao lepoto, gde je lopta?: Jokić pomerio mozak Hasanu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 2muchw33d

    16. februar 2020 | 22:44

    Medzik nije fizicki dominantan? Covek osvojio u rookie sezoni MVP finala dok je igrao na pozciji centra... Velika glupost je izjavljena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA