Pitali zvezdu Klipersa od koga je najviše naučio u Evropi, on kao iz topa: Od Teodosića, naravno!

Bili su saigrači, a Teo je u to vreme bio i najkorisniji igrač Evrolige (2010)

  • 0

Košarkaš Los Anđeles Klipersa Patrik Beverli stasavao je kroz Evroligu i igranje u nekoliko jakih evropskih timova i pred Ol-star meč 2020. godine kaže da je zbog toga naučio da igra košarku.

Beverli je igrao u Dnjepru, nastupao je za Olimpijakos od 2009. godine kada je igrao sa Milošem Teodosićem, a onda je bio i deo Zenita iz Sankt Peterburga u kom je postao MVP Evrokupa.

Tada je otišao u NBA i postao deo Hjuston Roketsa za koj eje igrao četiri sezone, od 2013. do 2017. Tada prelazi u Kliperse, gde se opet nakratko sastaje sa Teodosićem i ostaje u Los Anđelesu.

- Mislim da jeste. Unapređivao sam svoje veštine tamo četiri godine, igrao sam u sjajnoj ligi u Grčkoj i Evropi gde se igra veoma inteligentna košarka. Igrao sam i u Rusiji što mi je olakšalo prelazak ovde. Naučio sam kako da budem plejmejker i da igram košarku na pravi način - objasnio je Beverli za Eurohups.

Upitan da prokomentariše ko mu je od igrača iz Evrope najviše pomogao, Beverli nije imao dilemu...

- Miloš Teodosić naravno! Moj dobar prijatelj. Tu je i Papalukas, oni su glavni plejevi od kojih sam naučio mnogo i probao da upijem što više informacija i to se isplatilo - dodaje Beverli.

On je odgovorio i na pitanje o Janisu Adetokumbu za koga je rekao da je igrač kome je sa svim svojim kvalitetima samo nebo granica.

Video: Zagorac: Tea poštujem van terena, ali na parketu se borim za svoj klub

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA