Teško je doći ovde, ali mi je drago zbog mene, Sombora i Srbije: Jokić o drugom meču svih zvezda NBA

Opisao je i neke od "novina" koje je ubacio u svoju igru

  • 0

Srpski košarkaš Nikola Jokić kaže da mu je čast što se po drugi put našao na Ol-star meču kao deo glavnog događaja i utakmice svih zvezda NBA lige. Jokić u Junajted centru u Čikagu igra za tim Lebrona Džejmsa.

On ove sezone prosečno ima 20.6 poena, 10.2 skoka i 6.9 asistencija tokom regularnog dela sezone u 55 odigranih utakmica. Na početku je bilo kritika na račun njegove forme, agresivnosti i igre, ali se onda "probudio".

- Drago mi je što imate takav osećaj, doći ovde je jako težak put, imao sam na početku lošije igre, ali sam se podigao u poslednjih 30, 35 utakmica i to podizanje moje forme me je dovelo ovde - rekao je Jokić za Arenu Tv.

Jedan je od "klač" igrača koji je postigao nekoliko šuteva za pobedu svog tima. Otkriva i "recept" kako ih pogađa.

- Izgleda da eto, pokušavam da u tim momentima budem miran, ne pravim veliki problem i grč u sebi kao da moram da to uradim nego da to bude kao i svaki šut i pokušavam da dam - opisuje Jokić.

Ove sezone je uneo i nekoliko promena u svojoj igri, pa je između ostalog počeo da šutira sa jedne noge...

- Da, da i prošle godine sam to radio, ne toliko mnogo. Prošle godine sam izvrnuo levi zglob i bilo mi je malo teško da skačem sa obe noge kad sam se vratio. Zato sam više skakao sa desne i probao sam da šutiram malo više sa desne, išlo je. Uvek je to bilo tu negde, ali nisam koristio kao ove sezone - objašnjava Jokić.

Na pitanje kakav je osećaj naći se među najbolja 24 igrača na svetu, on ističe da je to čast.

- Stvarno je čast zato što su veliko priznanje. Možda sad nisam ni toliko svestan, ali osećam neku dobru energiju, čast mi je što predstavljam sebe, svoj grad i državu na jednoj ovako velikoj manifestaciji - jasan je Jokić.

Video: A gde si ti pošao lepoto, gde je lopta?: Jokić pomerio mozak Hasanu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA