Bogdanović i Bejzmor dominirali u pobedi Kingsa nad jednom od najjačih ekipa u NBA!

Radila je "haubica"

  • 1
Kings Clippers Basketball

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su jednu od najjačih ekipa u NBA ligi, Los Anđeles Kliperse sa 112:103 u subotu uveče.

Veliki udeo u pobedi tima iz Sakramenta imao je Bogdan Bogdanović koji je ubacio Klipersima 20 poena (8/17, 4/10 trojke).

Kings Clippers Basketball

Foto: Tanjug/AP

Uz to je imao i četiri skoka i dve asistencije, a bolji od njega je bio jedino Kent Bejzmor sa 23, dok je 20 poena imao i Dieron Foks.

Nemanja Bjelica je imao deset poena, sedam skokova i tri asistencije. Kod Klipersa je dominirao Kavaj Lenard sa 31 poenom, a Lu Vilijams je dodao 24. Montrezl Herel je imao 16 poena i 10 skokova.

Sakramento je u drugom poluvremenu prokockao 14 poena prednosti, iako u timu iz Los Anđelesa nije bilo povređenih Pola Džordža i Patrika Beverlija.

Sve se preokrenulo na osam i po minuta pre kraja meča, posle koša Herela i preokreta Klipersa 95:94. Bogdan je do tog trenutka pogodio nekoliko bitnih šuteva, između ostalog dve trojke za 72:60, pa onda i jednu za 107:101 na dva i po pre kraja meča.

Kavaj Lenard je uz Vilijamsa bio glavna poluga u napadu i kada je on zaustavljen, Kingsi su serijom 10:0 uspeli da odmaknu i upišu pobedu.

Ovo je bila druga pobeda Kingsa nad Klipersima u manje od mesec dana, iako Klipersi još uvek deluju kao da čuvaju rezervu za plej-of, gde će Kingsi samo teoretski moći da dospu.

"Kraljevi" imaju 23 pobede i 33 poraza što je dovoljno tek za 12. mesto na Zapadu, dok je Los Anđeles treći sa 37-19.

Video: Svi Jokićevi potezi na Ol-staru: Dončić dizao tri prsta zbog Srbina, Lebron stisnuo pesnicu i slavio

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosarkasi ne strucnjak

    23. februar 2020 | 08:34

    jedni ce da igraju za prvaka a drugima je plejof misaona imenica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA