≫ 

Jokić razgrtao rivale kao krpe, Milsap posle najgore odigrao svoju najbolju utakmicu sezone!

Bili su skoro nepogrešivi u prvom poluvremenu

  • 1
Timberwolves Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesota Timbervulvse u meču između nedelje i ponedeljka sa 128:116.

Tim iz Kolorada je na svom terenu u Pepsi centru uspeo da pobedi neugodnog rivala za kog nije igrao Karl Entoni Tauns zbog povrede, dok je u Denveru u skladu sa očekivanjima odigrao Nikola Jokić.

On je ubacio Vukovima 24 poena uz sedam skokova i šest asistencija i pomogao je Denveru u nekim od situacija kada je Minesota sustizala prednost ekipe Majka Melouna.

Odlično je odigrao i Pol Milsap koji je postigao 25 poena i bio najefikasniji na parketu, odmah posle najlošije svoje utakmice u sezoni kada je postigao dva poena protiv Oklahome.

Pored toga je upisao i sedam skokova. Džamal Marej je ubacio 19 poena, a Geri Heris i Monte Moris su dodali po 13.

Na drugoj strani je povređenog Taunsa nadomestio Kelan Martin sa 21 poenom, a doskorašnji igrač Denvera Malik Bizli se još jednom istakao sa 17 poena, dok je Džordan Meklohlin imao 15 poena i deset asistencija.

Minesota je bila u meču slabija i za Dianđela Rasela koji je odmarao protiv Denvera, pa su Vulvsi pružali veoma korektan otpor tokom prvog poluvremena.

Timberwolves Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

Mada je Denver posle prvog od dva zakucavanja Jokića u prvom poluvremenu već posle dva i po minuta poveo 10:2, a onda posle četiri i po i sa 21:12, Minesota se vratila serijom Martina i na -5 u jako efikasnoj prvoj četvrtini završenoj krađom i poenima Monte Morisa za 43:38, neposredno posle kucanja Mejsona Plamlija.

Minesota je u drugoj četvrtini preokrenula i povela bacanjima Meklohlina, njeni igrači su nekako olako probijali reket, a onda stvarali višak na šutu za tri što je Martin novom trojkom iskoristio za 56:54 u korist Timbervulvsa sredinom drugog perioda.

Jokić i Milsap su tada preuzeli odgovornost jer su već uveliko videli da ih u reketu niko ne može zaustaviti. Jokić je unosio rivale u reketu, zakucao još jednom posle dobrog lažnjaka pored protivnika, a Denver je u završnici prvog poluvremena povratio kontrolu i vodio 73:65.

Od tog trenutka Nagetsi su konstantno bili u prednosti, Jokić je svojim poenima povećao razliku na deset - 91:81, tri i po minuta pre kraja treće četvrtine završene istom razlikom u korist Nikolinog tima.

Timberwolves Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

U četvrtoj je Huančo Ernangomez vratio nadu Minesoti trojkom na devet minuta pre kraja jer su njome Vulvsi prišli na šest razlike, ali će se to ispostaviti nedovoljnim za preokret protiv jačeg protivnika i kada su Timbervulvsi kompletni.

Denver je pobedom ostao drugi na Zapadu sa 39 pobeda i 18 poraza, pa je iskoristio poraz Klipersa da se odmakne i malo učvrsti na tom mestu.

Minesota je 14. na Zapadu sa 16 pobeda i čak 39 poraza.

NBA rezultati nedelja na ponedeljak:

Denver Nagets - Minesota Timbervulvs 128:116

Toronto Reptors - Indijana Pejsers 127:81

Čikago Buls - Vašington Vizards 126:117

Oklahoma Siti Tander - San Antonio Spars 131:103

Golden Stejt Voriors - Nju Orleans Pelikans 101:115

Portland Trejlblejzers - Detroit Pistons 107:104

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Video: Milimetri odlučivali o poenima Džejmsa, ali Janis je upisao novu blokadu

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    24. februar 2020 | 10:29

    Jokic je postao nezamenljiv i bez njega je tesko postici pobedu.On im daje vetar u ledja.Jokic je majstor u kosarci, on je za njih sve kralj parketa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA