≫ 

Zvezda lako "pala" u Baskiji, mislima je u ABA ligi, Evroliga je već "završena priča"

Beograđani odigrali loš meč, praktično bez žara i elana potrebnim za ovaj nivo takmičenja

Lorenco Braun Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Zvezde podbacili su u Baskiji gde su glatko poraženi od Baskonije 71:55 u 26. kolu Evrolige, što im je bio već sedmi neuspeh u poslednjih osam mečeva u elitnom takmičenju.

Jasno je i na osnovu ovog niza da crveno-beli polako gube korak ka prodoru u Top 8 Evrolige koji je sada, nakon serije poraza, teško dostižan cilj iako u teoriji šansa još postoji, mada Beograđanima tek slede pakleni izazovi sa Realom u gostima, Fenerom u gostima, i Olimpijakosom takođe na strani...

I pre meča u "Buesa Areni" jasno je bilo da je Evroliga praktično sporedna Zvezdina priča u ovom trenutku, a da je ono glavno ABA i meč sa Cedevita Olimpijom u nedelju od čijeg epiloga će biti rešena sudbina crveno-belih za dalji period.

Lišena pomoći povređenih Dženkinsa i Dobrića, te komande Šakote sa klupe, Zvezda je samo delom prve deonice, potom u kratkim naletima u drugoj i trećoj pokušala da poremeti tim Duška Ivanovića, u tome uspela tek toliko da rezultatski ostane "u igri", dok je u defanzivi plaćala ceh indolenciji u skoku i mlakim reakcijama na agresivniji pristup rivala.

Efektni poeni Majkla Erika, upravo posle ofanzivnog skoka pored statične Zvezdine odbrane je paradigma kako su se stvari odvijale u Baskiji u četvrtak uveče.

Kevin Panter je dao iskru u prvoj četvrtini, šuterski se nametnuo sa 10 poena, ali je potom "nestao", pa se "pojavio" u poslednjoj deonici kada je upisao jedine poene u drugom poluvremenu, ukupno 12 na utakmici. Tada je već bilo kasno, Baskonija je rezultatski odmakla na velikih 19 poena i bez trzavica privela meč kraju.

Toko Šengelija i Ševon Šilds su "razbijali" svaku odbrambenu kombinaciju Zvezde, bilo šutevima spolja, bilo poenima nakon prodora. Gruzin je meč završio sa 18 poena, Amerikanac sa 15 kao prvi pratilac najefikasnijeg na utakmici.

U pobedničkom timu samo se dvojica igrača koji su "osetili teren" nisu upisali u strelce, Polonara i Garsija, dok je ostatak tima bio prilično ravnomerno poenterski izbalansiran.

Vredi reći da je za Beograđane je debitovao i skorašnja pridošlica Kejlin Lukas, ali nije bio preterano zapažen za skoro 15 minuta u igri sa 2 poena, 3 skoka i 3 asistencije uz šut za dva 1/3, za tri 0/2.

Štimac je sa 13 poena bio najbolji kod Zvezde, dok ostali ne zaslužuju naročit pomen u ovom izveštaju. Podbacio je opet Lorenco Braun, nije pronašao napadački ritam, niti je na pravi način razigravao ekipu, a meč je završio sa 10 poena, uz šut za tri 1/7.

BASKONIJA – CRVENA ZVEZDA 71:56 (21:15, 18:13, 15:15, 17:13)

BASKONIJA: Gonzalez 3, Kriston 5, Henri 3, Džening 3, Diop 8, Garsija -, Fal 3, Šengelija 18, Dragić 3, Šilds 15, Polonara -, Erik 10.

CRVENA ZVEZDA: Panter 12, Braun 10, Perperoglu 1, Davidovac 2, Lazić 3, Beron 7, Gist -, Lukas 2, Jagodić Kuridža 4, Simanić -, Odžo 2, Štimac 13.

Evroliga, 26. kolo

Ponedeljak

Real Madrid - Panatinaikos 96:78

Četvrtak

Zenit - Bajern 68:77

CSKA - Barselona 80:82

Alba - Anadolu Efes 86:99

Makabi - Olimpijakos 71:70

Baskonija - Crvena zvezda 71:55

Petak

Himki - Asvel 18:00

Žalgiris - Aramni 19:00

Valensija - Fenerbahče 21:00

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Zvezda bez Šakote protiv Baskonije: Premestili su me na listu povređenih!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojvođanin

    27. februar 2020 | 22:56

    Klub bez imena,tradicije,nebitan u evropskim takmicenjima,klub bez evropskog trofeja,ni jednog kosarkaskog velikana evropske klase,samo vestacki upumpane pare,drzavni projekat...Sta se cudite?Partizan bi ovu smesnu Baskoniju,koja sem Sengelije,nema krstenog igraca,tukao veceras 15 razlike. Nema ovaj Covicev privatni klub,sem neogranicenog budzeta,nista: ni znanja, ni srca,ni m..a,nista. A zadnjih 5 godina u njih ubaceno 50 mil. evra,plus 17 mil. oprosteno i otpisano. Ali dzaba,ne postaje se klub preko noci.

  • Iko

    27. februar 2020 | 22:52

    Sta se vi navijaci bunite, kao da vas nesto neko pita. Ovo je privatni klub i taj se pita sve, kao i u filijali FMP. Sprdnja, salje igrace tamo-vamo..

  • Rola

    27. februar 2020 | 22:51

    Stvarno su ganci jadni pa FMP-2 je na silu stvoren i vodjen samo jednim ciljem da se prestigne veliki Partizan. Pet gidina u Srbiji bila silovana košarka sada su najzad shvatili da se Partizan lako presteći nemože. Sledeći korak gašenje FMP-1 i FMP-2 iz Železnika pa stvaranje novi FMP-3 u Novim Železniku kum Čović je na potezu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA