≫ 

Jokić izvodio NFL majstorije za 40. tripl-dabl karijere: Nikola je sam srušio NBA šampiona!

Nastavio je Nikola da igra u ol star ritmu!

  • 2
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić još jednom je dominirao na NBA parketu, ovaj put je Denveru doneo pobedu protiv Toronta sa 133:118!

Somborac je briljirao u pobedi nad šampionima u noći između nedelje i ponedeljka, ostvario je novi tripl dabl sa 23 poena, 18 skokova i 11 asistencija, bio je najefikasniji u svom timu, uspelo mu je da nadvisi tandem Anunobi (32 poena) i Pauel (24), pa su Nagetsi na deobi drugog mesta Zapada sa Klipersima.

Od starta je Denver vodio, dugo je držao razliku na balansu dvocifrene, na kraju je čak dodao gas za konačnih +15. Na kraju, Jokić je loptu uhvatio jednom rukom posle promašaja Reptorsa, pa je lansirao do Mareja za zicer, što je imalo NFL šmek.

- Samo sam imao u glavi da prebacim igrača koji je u odbrani. Igrali smo jedni za druge, dosta smo pogađali u prvoj četvrtini, imali smo mnogo asistencija, nešto više izgubljenih lopti u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu je bilo bolje, i na kraju je bio to dobar meč za nas. U odnosu na meč sa Klipersima uspeli smo da se bolje nosimo sa agresivnošću protivnika, a takođe smo i pogađali šuteve - rekao je posle meča Jokić.

Jokiću je novi tripl dabl 40. u karijeri, a 12. u ovoj sezoni, pored njega, pobedi su se radovali i Srbi u Sakramentu. Kingsi su bili bolji od Pistonsa uz 23 poena Foksa, Bogdanović je ubacio 15, Bjelica sedam uz sedam skokova i dve asistencije.

Lejkersi su ukrotili Zajona Vilijamsona (35 poena) uz tripl dabl Lebrona Džejmsa, koji je ubacio 34 poena uz 12 skokova i 13 asistencija.

Golden Stetj je nastavio sa posrtanjem, Bil je dominirao sa 34 poena, Bertans je ubacio 29, a naš Alen Smailagić nije dobio šansu ovaj put, Vigins je bio lider Voriorsa sa 27 poena.

NBA, rezultati:

Denver - Toronto 133:118

Sakramento - Detroit 106:100

Nju Orleans - Lejkersi 114:122

Golden Stejt - Vizardsi 110:124

 

Video: Jokić jedini vukao Denver, ali nije mogao protiv Džordža i Kavaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    2. mart 2020 | 10:42

    Jedan je jedini Nikola Jokic..Supermen.Bravo Jokicu, volite tvoji Somborci..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA