≫ 

Veliko priznanje: Srpski košarkaški sudija na Olimpijskim igrama u Tokiju

Aleksandar Glišić pozvan da sudi na košarkaškom turniru u Tokiju

  • 2
Aleksadnar Glišić Foto: MN Press

Poznati košarkaški sudija Aleksandar Glišić deliće pravdu na Olimpijskom turniru u Tokiju (26. jul - 9 avgust) i biće jedan od sedam Evropljana, prenosi Sportski žurnal.

Glišić je prošle godine sudio na Mundobasketu 2019, i to se potrefilo da je sudio Amerikancima dva meča, od čega jedan triler sa Turskom. Sudio je i na Eurobasketu 2017. godine.

Inače, on se pre nekoliko godina opredelio za FIBU, a ne Evroligu, i zato sada dobio priznanje u vidu poziva na Olimpijski turnir.

Takođe, on je jedini sa liste FIBA sudija koji je sudio na sva tri fajanl fora Lige šampiona 2017. 2018 i 2019.

Od naših aktivnih sudija još su jedino Ilija Belošević i Milivoje Jovčić sudili na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu.

Aleksadnar Glišić Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    3. mart 2020 | 22:32

    Opet će biti "kukanja" i povika na suđenje, jer smo videli da FIBA nema kvalitetnih sudija da sastavi vrhunsku sudijsku ekipu za ovakva takmičenja. Sve one koje su direktor za suđenje ULEB-a Richard Stokes skinuo sa liste Euroleague zbog nedostatka kvaliteta sude FIBA takmičenja. Aleksandar Glišić je, po kvalitetu, tek 8. ili 9. sudija u Srbiji. U nedavnom KUP-u Srbije je sudio samo četvrt-finale, a pre nekoliko godina je imao neslavnu sezonu u ULEB-u kada je imao nekoliko veoma loših ocena i Stokes ga je "obrisao". U svakom slučaju, srećno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA