≫ 

Korona virus "pomerio" ključni meč Evrokupa u Beograd? "Srpski" Virtus u "Areni" sa Darušafakom

Čeka se zvanična odluka srpskih vlasti, kao i vođstva Evrokupa

  • 3
Aleksandar Saša Đorđević, Miloš Teodosić, Stefan Marković Foto: Marko Jovanović

Meč poslednjeg kola Evrokupa u grupi A između Darušafake i Virtusa, najverovatnije će biti odigrana u Beogradu, prenosi specijalizovani košarkaški portal "Jurohups".

Utakmica koja će odlučiti koji tim će, uz Partizan, proći u narednu fazu, trebalo je da bude odigrana u Turskoj, međutim zbog epidemije korona virusa koji je pogodio Italiju, te odluke turskih vlasti da uvedu restrikcije na dolaske iz rizičnih zemalja, meč je odložen i sada se traži nova lokacija.

Beograd se pojavio kao kandidat za organizaciju utakmice, i to tek pošto su Berlin i Minhen to odbili, jer nisu raspoloženi da preuzimaju odgovornost organizacije utakmice. Darušafaka je želela da to bude baš jedan od ova dva nemačka grada zbog velike populacije Turaka tamo, međutim naišla je na neodobravanje sportskih vlasti u Nemačkoj za ovu ideju.

Iako zvanično nema potvrde da će Beograd preuzeti organizaciju veoma važne utakmice, i zbog svih okolnosti potencijalno rizične, dogovor je navodno postignut, a meč će biti odigran u četvrtak, najverovatnije u praznoj "Areni", gde dan kasnije Zvezda dočekuje Makabi.

Oba tima, podsetimo, ulaze u meč sa skorom 3:2, što znači da će se bolji iz narednog okršaja plasirati u nokaut fazu Evrokupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mica

    3. mart 2020 | 17:45

    Ma kakav Beograd,u Tursku pa tamo igrajte,sta smo mi prihvatiliste za viruse i migrante .

  • Sale

    3. mart 2020 | 16:42

    Ma vazi svi neka dodju kod nas neka donesu virus ,dosli migranti niko ih ne pregleda sada nam trebaju Italijani jos.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA