≫ 

Kontroverzni gazda Panatinaikosa stigao u Pirej, Olimpijakos mu ne garantuje bezbednost!

Rastu tenzije pred poslednji ovosezonski okršaj dva najveća grčka tima

  • 1
foto: dimitris janakopulos Foto: Tanjug

Olimpijakos i Panatinaikos sastaju se u Pireju u okviru 27. kola Evrolige, a meč, kao i uvek, prate velike tenzije koje su porasle do tačke pucanja pošto je u halu "Mira i Prijateljstva", uz gostujući tim, ušao i gazda kluba Dimitris Janakopulos

Prvi čovek "Zelenih" je možda i najomraženija figura među navijačima Olimpijakosa, koji mu, pored brojnih izjava i provokacija, ne zaboravljaju stavljanje crvenih tanga gaća na klupu crveno-belih tokom prekinutog Kup duela koji se igrao u februaru prošle godine.

Zbog svega toga atmosfera je užarenija nego inače kada je u pitanju atinski derbi, dvorana "Mira i Prijateljstva" je rasprodata, a Olimpijakos je, na sve to, u zvaničnom dopisu obavestio nadležne organe da "ne može da garantuje bezbednost prvom čoveku Panatinakosa ako dođe".  

PAO je odmah reagovao svojim saopštenjem, time dodatno podigao tenzije.

- Sa velikim iznenađenjem smo saznali za pismo Olimpijakosa prosleđeno policiji, koje nama nije poslato. U tom pismu, koje je puno laži, Olimpijakos tvrdi da ne može da garantuje bezbednost gostima u svojoj hali, i da prisustvo našeg tima može izazvati incidente i neprofesionalno ponašanje od strane navijača, kao i drugih aktera utakmice. U isto vreme, oni pokušavaju da nam nametnu - suprotno propisima i zakonima - koje ljude ćemo povesti sa nama u Pirej. To je potez bez presedana! Zato očekujemo kaznu i od Evrolige i od grčkih vlasti za Olimpijakos zbog indirektnih pretnji koje su nam upućene. Želimo ovim putem da obavestimo javnost da je predsednik Panatinaikosa gospodin Dimitris Janakopulos na putu ka hali u Pireju - saopštio je PAO.

U međuvremenu, Janakopulos je ušao u halu uz jake mere obezbeđenja, uz najbliže saradnike i igrače, a tokom utakmcie sedeće na klupi sa ekipom.

Takav potez u Olimpijakosu vide kao čistu provokaciju, pa su u još jednoj objavi pozvali svoje navijače da ne nasedaju na provokacije gazde "večitog rivala".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA