≫ 

Mekkisik "kidao" obruče u Pireju, Ročesti trojkama "slomio" PAO za veliku pobedu Olimpijakosa!

Najvažniju pobedu upisali su crveno-beli u Evroligi

  • 5
foto: twitter/euroleague šakele mekkisik

Najveći derbi grčke košarke Olimpijakos - Panatinaikos pripao je crveno-belima koji su pred krcatim tribinama dvorane "Mira i prijateljstva" savladali večitog rivala 81:77 u 27. kolu Evrolige.

Bio je ovo ujedno i poslednji meč atinskih rivala za ovu sezonu, poznato je da je Olimpijakos u grčkoj 2. ligi, a kup je arhiviran, tako da će odmoiriti jedni od drugih do naredne takmičarske godine, osim ako se nekim čudom ne spoje u samoj završnici Evrolige.

Elem, u napetoj utakmici, koja je rešena tek u poslednjim sekundama, pošto je hitac za tri poena Dešona Tomasa promašio cilj, glavne role "vukli" su novajlija Šejkele Mekkisik i prekaljeni Tejlor Ročesti, definitivno najzaslužniji za trijumf Barcokasovog tima.

Mekkisik, kome je ovo tek druga utakmica za Olimpijakos od dolaska, ubacio je 22 poena uz nekoliko super atraktivnih zakucavanja za delirijum u hali.

Ipak, igrač utakmice bio je bivši plejmejker Zvezde Tejlor Ročesti čijih su 11 poena bili "suvo zlato" po domaći sastav. Amerikanac je u trećoj četvrtini sam kreirao preokret sa dve vezane trojke (ukupno 3/3), sačuvao svoj tim u momentima kada je PAO opasno pretio da se rezultatski distancira, potom je i u finišu dao važnu "dvojku".

Na drugoj strani, "Zeleni" su sve vreme "disali za vratom" rivalu, no na kraju su platili ceh seriji loših rešenja u napadu, ali su opet imali šut za produžetak, koji, rekosmo, nije završio u obruču polse šuta Dešona Tomasa.

Kalates je bio najefikasniji kod Panatinaikosa sa 18 poena, uz 5 skokova i 6 asistencija, Rajs je dodao 12, ali uz očajan šut - 0/9 za tri!

I ovaj atinski derbi, kao i mnogi prethodni, imao je svoju predigru, i to u režiji oba kluba koji su se "natezali" u vezi sa dolaskom u Pirej gazde "Zelenih" Dimitrisa Janakopulosa, pa su se ređala saopštenja tim povodom.

Janakopulos je na kraju prisustvovao utakmici, bio je dobro čuvan u neprijateljskom okruženju od strane nekoliko policajaca koji su brinuli o njegovoj bezbednosti tokom meča.

Za Olimpijakos je ova pobeda bila od izuzetnog značaja jer ga je održala u tesnoj borbi za "top 8", dok je PAO već tamo, u daleko boljoj poziciji sa dva trijumfa više.

Evroliga, 27. kolo

CSKA - Zenit 86:78

Žalgiris - Himki 96:85

Olimpijakos - Panatinaikos (u toku)

Armani - Real Madrid 73:78

Asvel - Valensija 72:65

Sreda

Fenebrahče - Crvena zvezda 18:45

Alba - Barselona 20:00

Makabi - Anadolu Efes 20:15

Bajern - Baskonija 20:30

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA