≫ 

Košarkaš Netsa razbio Boston sa 37 poena za 17 minuta!

Kris Levert je uradio ono što nije uspelo mnogo većim igračima

  • 0
Kris leveret Foto: AP/Tanjug

Bruklin Netsi su posle preokreta pobedili Boston Seltikse sa 129:120 i to posle pružetka.

Netsi su uspeli da stignu 17 poena zaostatka, a junak meča je Karis Levert koji je ubacio 51 poenom što mu je rekord karijere. Ali, to nije sve, Levert je ubacio 37 poena u poslednjoj četvrtini i produžetku, što nije uspelo mnogim većim zvezdama pre njega.

Praktično je za 17 minuta dao 37 poena i može se smatrati rekordom, jer je urađeno u poslednjoj četvrtini. Osim toga on je sam dao više poena nego ceo Boston u ovom periodu, pa je i to svojevrstan rekord.

Ako se gledaju samo  učinci u jednoj četvrtini, Kobi Brajant je 2007. godine uspeo da postigne 33 poena u jednoj četvrtini, kao i Trej Jang marta 2019, a rekord  i dalje drži Klej Tompson koji je dao 37 poena Sakramentu za jednu četvrtinu. On je srušio Letrela Sprivela koji je u januaru 2002. ubacio 34 poena u dresu Njujork Niksa.

Međutim, Levert je u jednoj četvrtini plus produžetku dao 37 poena što je svojevrstan rekord NBA pogovoto, jer se odlučivala utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA