≫ 

Trinkijeri o uspehu Partizana: Kao u igrici, zadatak ispunjen, prelazimo na sledeći nivo

Trener crno-belih već misli o narednom rivalu, nakon što je ekipa stavila tačku na grupnu fazu Evrokupa

  • 10
Andrea Trinkijeri Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana stavili su tačku na sjajnu drugu fazu Evrokupa, pobedom nad Trentom stigli do 5-1 u grupi, automatski i do pozicije da do kraja takmičenja, ukoliko se plasiraju, imaju prednost domaćeg terena.

Imaće ga najpre u duelu sa Uniksom, koji je prvi rival crno-belih u nokaut fazi takmičenja.

O tome je, kao i o meču sa Trentom, ali i o učinku svog tima u grupi, govorio posle meča trener Partizana Andrea Trinkijeri.

- Kao u igrici - zadatak je izvršen. Prelazimo na sledeći nivo - u svom stilu će Italijan.

- Ovo je bila utakmica koja je morala da se dobije. Bili smo loši u prvom, spori, kasnili smo, nedovoljno ozbiljni da igramo našu košarku. Želim da čestitam Trentu što je odigrao čvrsti i dobru utakmicu uprkos činjenici da su ostali bez šanse za plasman dalje. Mi smo tek u drugom poluvremenu našli način da proigramo, pronašli smo energiju, ali moram uzeti u obzir da smo imali 18 izgubljenih lopti i da je njihov najbolji strelac ubacio pet trojki iz sedam šuteva. To su dve stvari u kojima nismo bili ni blizu savršenstva.

Ipak, najvažnije od svega je da je primarni cilj ispunjen: Partizan sa prve pozicije nastavlja takmičenje.

- Kao što sam rekao igračima, gotovo je, misija je ostvarena, idemo u plej-of, idemo u Kazanj. Daleko je, biće teško, moramo da se pripremimo dobro i voleo bih da moj tim bude dorastao izazvu, jer za nas je veliki izazov da igramo u osmini finala Evrokupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA