≫ 

Navijaće za Zvezdu protiv svog sina: Ko jednom obuče taj dres, ostaje mu veran do kraja života!

Zufer Avdija tvrdi da će njegovo srce 95 odsto pripadati Zvezdi, a 5 odsto njegovom sinu i timu za koji igra

  • 25
Zufer Avdija Zufer Avdija na utakmici Crvene zvezde; Foto: MN Press

Meč Crvene zvezde i Makabija biće posebno emotivan za bivšeg igrača crveno-belih, Zufera Avdiju, čiji sin Deni Avdija, igra za "ponos Izraela". Zufer Avdija je za Zvezdu odigrao veliki broj mečeva, bio je kapiten i kaže da je ta veza neraskidiva, tako da će navijati za svoj bivši tim protiv ekipe u kojoj igra njegov sin.

- Dugo živim s porodicom u Izraelu, ali svaki put se silno obradujem dolasku u Beograd. Deset godina nosio sam dres Crvene zvezde, odigrao sam 262 utakmice i za taj klub me vežu najlepše uspomene. Drago mi je što će i moj sin imati priliku da oseti tu atmosferu koju prave navijači Zvezde, ona je bila posebna i kada sam ja igrao, a takva je i sada. Zvezda pred punim tribinama startuje sa plus 15 poena - rekao je za Alo Zufer Avdija, koji dodaje da je od malih nogu vodio Denija na utakmice Crvene zvezde.

Zufer Avdija, Deni Avdija Zufer Avdija i Deni Avdija; Foto: MN Press

- Kad je reč o ovakvim utakmicama, ne postoji odnos otac-sin. Moje srce će 95 odsto biti uz Crvenu zvezdu, a onih pet odsto pripadaće Deniju i Makabiju. Naravno, želim da mi dete odigra odličan meč, ali ko jednom obuče Zvezdin dres, do kraja života ostaje njoj privržen. I Denija vaspitavam u tom duhu, dobro on zna da mu je tata bio kapiten Crvene zvezde. Već sam ga vodio na nekoliko utakmica u Beogradu, bili smo čak i na večitom derbiju. Večeras će u „Areni“ biti i moj sin iz prvog braka i nadam se da ćemo svi zajedno uživati u pravom košarkaškom spektaklu - kaže Zufer Avdija, koji je nosio i dres reprezentacije Jugoslavije 69 puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gospodin

    6. mart 2020 | 14:08

    A ne Mustafa

  • Delija do groba

    6. mart 2020 | 14:38

    Zufer Avdija je pravi primer kako se voli grb Crvene Zvezde, a ujedno i pravi dokaz kako Goranci vole i navijaju za Crvenu Zvezdu...... napred Zvezdo

  • Darko

    6. mart 2020 | 21:40

    Ovde se nije rodilo pola grobarcica sto daju komentare dok je avdija igrao. Tada se nije gledalo jadnici ko se zove zufer ili ivo nakic vec kako se bori i voli dres

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA