≫ 

Prava bolnica na Malom Kalemegdanu: Zvezda bez četvorice sutra u Železniku?

Uprkos problemima Dragan Šakota očekuje maksimalno odgovoran pristup

  • 27
Dragan Šakota Dragan Šakota Foto: Marko Jovanović

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota podvlači da crveno-beli moraju da budu maksimalno ozbiljni u duelu protiv FMP-a u 21. kolu ABA lige s obzirom na prvi susret ta dva tima.

Podsetimo, u prvom delu sezone košarkaši iz Železnika su u Pioniru poklekli tek posle produžetka.

- Pristup u prvoj utakmici koju smo odigrali sa FMP-om kao domaćini nije bio na nivou koji sam želeo i sama dešavanja na tom meču nas podsećaju da moramo da budemo maksimalno oprezni. Igramo protiv vrlo talentovane, mlade i ambiciozne ekipe, koja je svoj kvalitet pokazala ne samo na toj utakmici nego i tokom cele sezone u ABA ligi. Zato samo maksimalnom i odgovornom igrom, uz maksimalan respekt prema ekipi koja nas čeka u ponedeljak, možemo da dođemo do rezultata - rekao je Šakota za klupski sajt.

Trener crveno-belih na sutrašnjem meču neće moći da računa na Ognjena Dobrića i Čarlsa Dženkinsa, koji se oporavlja od povrede kolena. Povredu zgloba ima Marko Jagodić-Kuridža, dok je udarac u petak na utakmici sa Makabijem dobio i Bili Beron.

Kapiten Branko Lazić kaže da njegov tim mora dobro da otvori meč protiv FMP-a.

- Nema mnogo nedoumica i tajni kada je naredni rival u pitanju. Agreisvna, brza ekipa, koja igra vrlo čvrsto. Imaju kvalitet, pobeđivali su ove sezone i na papiru jače ekipe, ostale su propisno namučili, uključujući i nas. Taj prvi meč mora da nam bude upozorenje i nauk, jer će naš rivali igrati bez opterećenja. Osnovni cilj su davno ostvarili, ali radi se mladoj i ambicioznoj ekipi i zato moramo da otvorimo dobro utakmicu i odigramo čvrsto i odgovorno - rekao je Lazić.

Meč između košarkaša FMP-a i Crvene zvezde igra se sutra (ponedeljak) od 17 sati u dvorani u Železniku.

Video: NBA legenda o Srbiji i ljubavi navijača Zvezde: Divac mi je uvek pričao o Srbiji i vašoj košarci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boba

    8. mart 2020 | 15:37

    Ta prica da se zna pobednik forsiraju navijaci partizana,svaki kosarkas koji izadje na teren sportski se nada pobedi.Gledao sam prvu utakmicu,produzetak,dacje tako kako insuiniraju sve bi se resilo pre ali Zvezda je nadmocna po kvalitetu od Fmp a i nije realno da izgubi,iako bi grobari to voleli,ceo zivot im je alibi prica

  • Gigo RS

    8. mart 2020 | 15:55

    Vi grobari stvarno ništa ne znate. Baš ćemo sad izgubiti od fmp zato što nam tako štima.

  • Oki

    8. mart 2020 | 15:14

    Biće neizvezno kao i uvek hehe samo treba da im se kaze na koji kos treba da se gadja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA