≫ 

Simanić trojkama izrešetao FMP, Štimac dominirao u reketu: Zvezda overila plej-of u Železniku!

Jedno poluvreme i posebno druga četvrtina je bila dovoljna Zvezdi

Foto: ABA liga.com / FMP

Košarkaši Crvene zvezde bez mnogo muke potvrdili su svoje učešće u ovogodišnjem plej-ofu ABA lige pobedom nad FMP-om iz Železnika 87:79 (26:16, 30:19, 21:19, 10:25) u 21. kolu takmičenja.

Tim Dragana Šakote je ključnu prednost, građenu dobrim odbranama u drugoj četvrtini, u istom periodu drastično povećao serijom od tri trojke Boriše Simanića za oko minut i po kada je Zvezda premašila dvadeset poena prednosti.

Foto: ABA liga.com / FMP

FMP je prethodno bio u manjem naletu i pokušavao je da stigne već dvocifrenu prednost gostiju sa Malog Kalemegdana, ali je Simanić to presekao i trasirao put ka pobedi.

Najefikasniji je kod pobednika bio Vladimir Štimac sa 17 poena, pratili su ga Stratos Perperoglu i spomenuti Simanić sa po 13. U poraženoj ekipi se istakao Ilija Đoković sa 14 poena, a solidno je odigrao i Duop Rit sa 13.

Iako oslabljena neigranjem nekoliko prvotimaca, Zvezda je od starta pokazala da je snažniji tim od Pantera. U prvoj četvrtini se put do koša domaćina tražio kroz reket gde su nezaustavljivi bili Džejms Gist i Štimac.

Kasnije se priključio Majkl Odžo svojim poenima, a Zvezda je u sedmom minutu poenima Štimca pod košem, po prvi put došla do dvocifrene prednosti 22:12.

Deset razlike je ostalo i na kraju te četvrtine, da bi u drugoj, kada su proradile trojke Zvezde, njena prednost samo rasla.

S druge strane, problem za FMP tokom prvih dvadeset minuta je bila nekonstantnost spoljne linije, izgubljene lopte, promašena slobodna bacanja i iznuđena rešenja pod košem, zbog čega su crveno-beli do poluvremena svoju prednost komotno duplirali.

Foto: ABA liga.com / FMP

Na startu drugog dela, Zvezda je, kao i na početku utakmice tražila poene iz reketa, ali je FMP bio nešto efikasniji u napadu tokom prvih pet minuta.

Đoković je trojkom spustio minus Pantera na 18 poena, a Rit trojkom i na 17 posle kontre i pogotka Štimca. Upravo je Ilija Đoković trojkama pokušavao da održi svoj tim u igri do kraja treće deonice, ali je Zvezda na snagu Štimca pod košem održavala prednost na oko 20 poena.

U takvim okolnostima, četvrta četvrtina je bila formalnost za tim Dragana Šakote u kom je Kevin Panter vukao većinu napada, a Odžo često bio njegova meta u reketu sve do isključenja zbog pet faulova.

Odbrana Zvezde jeste popustila, pa su Radovanović, Pot i Rit to koristili da se primaknu na -11 slobodnim bacanjima Ulubaja na tri minuta pre kraja.

Međutim, to nije bilo dovoljno da se promeni ishod, pa meč nije imao onako dramatičnu završnicu, niti produžetak kao decembarski susret istih rivala.

Zvezda u poslednjem kolu regionalnog takmičenja igra protiv Zadra, dok FMP čeka ozbiljan rival u vidu podgoričke Budućnosti.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Četvrta četvrtina:

Foto: ABA liga.com / FMP

40. minut - Dva poena Pota iz polaganja, pa jedan Rita, smanjena prednost Zvezde, na kraju pobeda crveno-belih 87:79.

39. minut - Greška FMP-a, Simanić to kažnjava šutem za dva, Radovanović uzvraća trojkom - 85:76 za Zvezdu.

38. minut - Ulubaj šutira slobodna bacanja, pa FMP sa linije penala dodatno topi prednost Zvezde (82:71). Nova bacanja, ovog puta za Štimca, a Rit zakucava za -10 pa Zvezda vodi 83:73.

37. minut - Faul Rita na Štimcu, centar Zvezde precizan jednom iz dva pokušaja. Radovanović zaustavljen nepropisno na ofanzivnom skoku - 82:69 vodi Crvena zvezda.

36. minut - Moćno kucanje Rita u kontri posle izgubljene lopte Zvezde. Greši i Kejlin Lukas u sledećem napadu, pa FMP to koristi za nove poene - 81:67.

35. minut - Koš Uskokovića i pogodak Radanova sa linije bacanja. Uskoković sada i na liniji penala posle nesportske lične Odža - 81:63 za crveno-bele.

34. minut - Odžo faulira Radovanovića u napadu, četvrti faul Zvezdinog centra, a Dženkins menja Pantera.

33. minut - Pogađa Pot sa poludistance iz driblinga, Rit nije bio precizan za tri - 79:58 za Zvezdu.

32. minut - Panter dobija faul, Perperoglu spušta u reket za Odža, a ovaj odbija Duopa Rita i ide na liniju bacanja - 79:54 vodi Zvezda.

31. minut - Nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane i promašaj Pantera sa velike distance.

Treća četvrtina:

Foto: ABA liga.com / FMP

30. minut - Odžo je nastavio tamo gde je stao Štimac, slaba je uteha koš Pota sa penala - 77.54 za Zvezdu na kraju treće četvrtine.

29. minut - Đoković promašuje otvorenu trojku, Gist to kažnjava šutem spolja. Štimac još jednom muči odbranu FMP-a za 75:53 u korist gostiju.

28. minut - Štimac još jednom pogađa uz faul i još jednom ne realizuje dodatno bacanje - 70:53 za Zvezdu posle četvrte trojke Đokovića.

27. minut - Trojka Rita! FMP malo prilazi (64:47). Gist još jedom ide na obruč i dobija faul. Isto potom čini i Štimac s tim što pogađa uz faul na drugom obruču (68:47). Nova trojka Đokovića, treća - 68:50.

26. minut - Gist pod faulom, Štimac promašuje u kontri, ali hvata ofanzivni skok - 64:44 za crveno-bele.

25. minut - Dve izgubljene lopte crveno-belih, Lorenco Braun je gazio aut liniju, a onda je promašio sa poludistance. Đoković je ubacio trojku i spustio prednost Zvezde - 62:44.

24. minut - Rit poentira na obruču posle ofanzivnog skoka i odbijene lopte posle dobre rampe Davidovca - 62:41 za Zvezdu.

23. minut - Poeni Pecarskog pod košem, Štimac na istom mestu fauliran - 62:39.

22. minut - Lazić fauliran, Đoković pronalazi Ulubaja na utrčavanju. Štimac izbacuje za Lazića koji ubacuje dvojku sa šest metara - 59:37 za Zvezdu.

21. minut - Lazarević ne pogađa pored Davidovca, na drugoj strani neprecizan je bio Gist.

Druga četvrtina:

___ Foto: MN Press

20. minut - Radovanović zaustavlja Jovanovića, a onda dobija i faul. Jovanović je promašio zicer, Radanov je poentirao - 56:35 na poluvremenu za klub sa Malog Kalemegdana.

19. minut - Četvrta trojka Zvezde! Neverovatno kako ulaze sada šutevi (56:30). Zbog toga nije posebno bolan nesportski faul Jovanovića na Tejiću koji promašuje oba bacanja. Đorđević je u dodatnom napadu pogodio uz faul - 53:32 za Zvezdu.

18. minut - Tri vezane trojke Simanića! Za manje od minut i po, crveno-beli odlaze na više od dvadeset razlike - 50:28. Perperoglu pogađa - 53:30.

17. minut - Simanić umalo izgubljenu loptu pretvara u trojku iz ćoška, a onda i u sledećem napadu daje novu trojku. Radanov nije pogodio na drugoj strani -

16. minut - Stefan Lazarević ubacuje dugu dvojku, Lukas neprecizan što Radanov koristi za polaganje i mini-seriju Pantera od četiri poena - 41:28.

Boriša Simanić Foto: Marko Jovanović

15. minut - Trojka Duopa Rita, kontra i promašaj Radanova u duelu sa Simanićem. Odžo je iznudio nesportsku ličnu Šešlije - 41:24.

14. minut - Pot neprecizan na trojci, Panter krade loptu Đokovića i poentira na obruču u kontri, a onda zamalo pogađa i trojku. Lazarević ne može pod košem Zvezde sa Odžom - 39:21 za Zvezdu.

13. minut - Panter prodire do obruča, Pot šalje rizičan pas za Šešliju, FMP gubi loptu, a Perperoglu u kontri daje trojku - 37:21 za Zvezdu.

12. minut - Panter asistira Odžu pod košem, bivši igrač FMP-a sada dominira protiv Pantera. Ubrzala se igra u međuvremenu pa su Pecarski i Kejlin Lukas bili precizni sa distance - 32:21 za goste.

11. minut - Odžo počinje drugu deonicu slobodnim bacanjima, Lazarević zatim preko Odža pogađa sa pet i po metara - 28:18 za Zvezdu.

Prva četvrtina:

___ Foto: MN Press

10. minut - Perperoglu daje dva penala, pa trojku, ali se ona poništava zbog faula u napadu Majkla Odža. Završnica je protekla u slobodnim bacanjima posle čega je Zvezda ostala na +10: 26:16.

9. minut - Izgubljena lopta Ulubaja, Pecarski se zabija ispod koša, ali nekako dobija faul igrača Zvezde i smanjuje prednost rivala - 22:14.

8. minut - Serija slobodnih bacanja, prvo Lazić, pa Ulubaj i onda Gist (20:12). Štimac dobija loptu na niskom postu, okreće se i horogom donosi prvu dvocfirenu prednost Zvezdi - 22:12.

7. minut - Trojka Đokovića! Radanov faulira Branka Lazića, a Zvezda povećava svoju prednost - 18:11.

6. minut - Nova trojka Dženkinsa, Đoković je pogodio za dva - 16:8.

5. minut - Precizan Gist u napadu, dobar i Ulubaj u dresu FMP-a koji se muči u odbrani reketa od Štimca i Gista - 13:6 za goste u Železniku.

___ Foto: MN Press

4. minut - Nova promašena trojka FMP-a, Braun fauliran u prodoru - 9:4 za crveno-bele.

3. minut - Novi poeni Đorđevića, ovog puta se dobro namestio ispod koša i poentirao posle finte. Đoković nije ubacio trojku iz tranzicije, Gist je uhvatio loptu i onda na drugoj strani bio precizan pod obručem - 7:4 za Zvezdu.

2. minut - Prvi pogodak na meču za FMP, lepo je naskočio Đorđević sa poludistance. Odgovorio je Čarls Dženkins trojkom na asistenciju Brauna, a onda i Štimac iz reketa posle ofanzivnog skoka - 5:2 za Zvezdu.

1. minut - Probali su Braun i Štimac da odigraju pik u prvom napadu Zvezde, lopta je nekako stigla do centra crveno-belih, ali on nije mogao da poentira. Na drugoj strani je zicer promašio Radovanović.

Video: FMP se naoštrio za Partizan, Kuzmić debitovao u gaženju Dinamika

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    9. mart 2020 | 20:41

    Ponadale se ujke da nećemo u play off 😁🖕💪

  • Lola

    9. mart 2020 | 18:31

    Kad Partizan vodi protiv FMP-a to je ok tako treba ,kad Zvezda vodi to nije u redu,vise mi se s..e od ovih navijaca.Dabogda se plej -of igrao bez publike zbog korone pa necete imati sta da se prepucavate .

  • Ale

    9. mart 2020 | 19:57

    Ko o cemu Partizan o postenju,e s..e mi se od vaseg postenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA