Zašto Partizan neće moći da obori rekord Zvezde u Evrokupu u poseti navijača?

Crno-beli ove sezone imaju odlične rezultate i veliku navijačku podršku, ali za razliku od ranijih godina pravila Evrokupa su drugačija

  • 24
KK Partizan Arena Foto: MN Press

Košarkaši Partizana počinju plej-of seriju Evrokupa u kojoj imaju dobru šansu da dođu do finala i obezbede igranje Evrolige sledeće godine.

U četvrtfinalu im je rival Uniks iz Kazanja, a prvi meč je na programu 17. marta u utorak u Štark Areni. Nema sumnje da će navijači Partizana ispuniti dvoranu, ali neće moći da obore rekord Zvezde iz Evrkupa, kada je na meču protiv Budiveljnika bilo 24,232 navijača u Areni, takođe u četvrtfinalu ovog takmičenja.

KK Partizan Arena Grobari su 2009. protiv Panatinaikosa ispunili Arenu sa 22,567 ljudi Foto: MN Press

Ovo je apsolutni rekord Arene i svih evropskih klupskih takmičenja, ali treba istaći da crno-beli drže rekord Evrolige u Areni gde su 2009. protiv Panatinaikosa imali 22,567 navijača. Taj rekord takođe nikada neće biti oboren.

Međutim, sada igraju važne mečeve u Evrokupu i prema propozicijama takmičenje ne mogu da imaju više od onoga što je zvanični kapacitet dvorane (Štark Arena prima 18,386 navijača na sedećim mestima), a takođe nije dozvoljeno postavljanje dodatnih montažnih tribina.

Takođe, ne smeju da se navijači smeste u prostore van tribina na stepeništima i na prostoru između prvog i drugog nivoa. Doduše, prema pravilima, klub može da instalira dodatna sedišta umesto već postojećih, ali moraju da budu čvrsto pričvršćena za pod i ne smeju da se pomeraju, a u svakoim slučaju moraju da traže odobrenje od Lige.

KK Partizan Arena Prema novim pravilima broj navijala je ograničen na kapacitet dvorane i moraće svako da ima svoje mesto Foto: MN Press

Evroliga, a uz nju i Evrokup, uvela je nova pravila za navijače koji ne smeju biti u alkoholisanom stanju, i moraju biti pristojno obučeni i na svojim mestima, što znači da nema dodavanja novih tribina, niti popunjavanja praznih prostora u dvorani.

Tako da, crno-beli ako napune dvoranu za mečeve Evrokupa, neće moći da imaju više od 18.384 navijača, što je takođe velika cifra. Podsetimo protiv Virtusa iz Bolonje u Areni je bilo 17,205 navijača i bila je odlična atmosfera.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    11. mart 2020 | 10:33

    Ne palite se franjevci.Zvezdin rekord je zvanično postignut(24232 gledalaca) i EL ga je priznala.Najbolji dokaz je prepuna dvorana na utakmici i navijanje nikada viđeno na ovim prostorima.Što se tiče naknadnog poništavanja karata, razlog je bila velika gužva pa kod ulaska nije bilo očitanja karata zbog zadržavanja (što takođe nije po propisima), pa su redari naknadno učitavali karte.Vi nemate takva iskustva, zato vaš partizai nikada nije ni imao približno ovoliko navijača na jednoj utakmici.

  • Žika Živac

    10. mart 2020 | 21:23

    Pa kako da obore sa 20 frakcija 😁

  • ...

    10. mart 2020 | 15:55

    Zato što ih nema, hahah hahaha..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA