≫ 

Partizan poslao dva predloga: Odlaganje ABA plej-ofa ili da se šampion odredi po trenutnoj tabeli

Crno-beli će protiv Uniksa defintivno igrati bez navijača, a videćemo da li će tako biti i u plej-ofu ABA lige

Ostoja Mijailović Printscreen: Youtube/BC Partizan TV

Partizan će posle odluke države da zatvori za javnost sve košarkaške događaje igrati bez prisustva publike u četvrtfinalu Evrokupa protiv Uniksa, a najverovatnije i u plej-ofu ABA lige, koji je zakazan za kraj marta.

Crno-beli su bili spremni na ovu odluku, a pre nego što je i obelodanjeno da se mečevi neće igrati sa publikom, predsednik Partizana Osotja Mijailović rekao je za klupsku televiziju da će klub tražiti odlaganje plej-ofa ABA lige za sredinu aprila, kada bi mogli da se steknu uslovi za igranje sa navijačima.

Ukoliko ni to ne bude moguće, crno-beli ističu da onda zbog regularnosti lige treba primeniti sličnu situaciju kao i 1999. godine i da se stanje na tabeli posle regularnog dela takmičenja proglasi konačnim.

- KK Partizan NIS će zbog situacije sa korona virusom, ako ne bude moglo da se igra sa publikom, predložiti odlaganje početka plej-ofa Aba za početak ili sredinu aprila, do kada bi toplije vreme i preduzete zdravstvene mere država regiona, učinile svoje.

- Klub želi da zaštiti i igrače i stručni štab, jer je zdravlje svih na parketu, oko njega, te tribinama najvažnije. Suština sporta, tako i košarke, je igra pred navijačima, a u današnje tržišno vreme i zarada svih klubova od prihoda od ulaznica, pogotovo klubu sa godinama najvećom posetom.

- Verujemo da će i ostali učesnici plej-ofa, kao i menadžment ABA, podržati ovaj predlog koji je u interesu igrača, trenera, navijača, klubova i ABA lige. U suprotnom, ako zbog više sile odlaganje nije moguće, kao 1999.godine, u cilju zaštite zdravlja svih aktera, posebno igrača, ali i regularnosti lige, stanje na tabeli nakon regularnog dela takmičenja bi trebalo proglasiti konačnim - istakao je predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveeezz

    11. mart 2020 | 16:46

    Kakvi ste vi pacijenti,sve bih da na brzinu prevarite i dodjete do titule,koju necete osvojiti.Dali vas je sremota sta pricate I kakve predloge dajete? Ima da izgubite i titulu u ABA ligi i ovi ce vas izbaciti u ovom cipiripi kupu!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    11. mart 2020 | 14:12

    Ови гробари су толико исфрустрирани да почели и небулозе да потурају...кад им је сан да играју праву ЕЛ...

  • YYY

    11. mart 2020 | 18:12

    😂😂😂 navika je cudo. Kao 1999. u fudbalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA