Smešna reakcija, pa gospodski potez gazde Dalasa: Kjuban plaća ljude koje korona ostavlja bez para

Rade za dnevnice i na sat i ne ostaju bez prihoda

  • 0
Foto: Printscreen Twitter

Vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kjuban imao je zanimljivu reakciju kada je čuo da nastavak sezone NBA lige suspenduje zbog korona virusa.

Liga je znala i ranijih godina za prekide, odnosno skraćenja, ali uglavnom zbog štrajka igrača, ovog puta je to doživela zbog pošasti koja je iz Vuhana počela da se širi i zahvatila skoro čitav svet, te dobila razmere pandemije.

Nije zaobišla gotovo nijedno veće takmičenje, a Kjuban je isprva odlaganje prokomentarisao kao "ludilo".

- Ovo je ludilo, ne može da bude istina! Više mi se činilo kao film nego kao stvarnost. Ali, životi ljudi su u pitanju i tu onda nema govora o košarci - rekao je Kjuban za ESPN.

On je kasnije doneo i jednu veoma važnu odluku na kojoj će mu biti najviše zahvalni najamni radnici koji održavaju arenu Dalasa na sat.

Kjuban je rešio da napravi program po kom će ove radnike nastaviti da plaća kako ne bi ostali bez ikakvih primanja dok traje prekid sezone u NBA ligi, što će potrajati najmanje mesec dana.

Da podsetimo, Dalas je u svom poslednjem meču pre privremenog prekida sezone pobedio Denver Nagetse sa 113:97, a u tom meču je dominirao Boban Marjanović koji je ubacio 31 poen.

Video: Okršaj srpskih divova: Bobi nadigrao Jokića za rekord karijere

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA